Dünyanın en büyük karnavalı için geri sayım başladı: Rio Karnavalı ne zaman yapılacak? 2024 Rio Karnavalı nedir ve nerede yapılıyor?

Dünyanın en büyük ve en çok bilinen festivali olan Rio Karnavalı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Brezilya’nın başkenti Rio de Janeiro’da yapılan büyük karnaval hakkındaki bilgiler, Survivor All Star 2024’te dans yarışmasını kazanan yarışmacıların buraya gidecek olması sebebiyle merak edildi. İşte Rio Karnavalı hakkında merak edilenler…

01.02.2024-11:38 - (Son Güncelleme: 01.02.2024-11:38)

Her yıl Rio de Janeiro’da düzenlenen ve dünyanın en görkemli ve büyük karnavalı olarak bilinen Rio Karnavalı’nda Survivor yarışmacılar da yer alacak. Acun Ilıcalı, yarışmada yapılacak olan dans yarışmasının kazananının Rİo Karnavalı’na katılacağını duyurdu. Bu açıklama sonrasında Rio Karnavalı hakkında bilgi edinmek isteyenler arama motorlarına yöneldi. Peki Rio Karnavalı ne zaman yapılacak? 2024 Rio Karnavalı nedir ve nerede yapılıyor?

Rio Karnavalı ne zaman yapılacak?

Brezilya’da düzenlenen Rio Karnavalı bu yıl 9 Şubat-17 Şubat 2024 tarihleri arasında yapılacak.

Rio Karnavalı

Rio Karnavalı nerede yapılıyor?

Rio Karnavalı, Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrinde düzenlenen dünyanın en ünlü ve en büyük karnaval festivalidir. Karnaval, Hristiyanlık inancındaki Büyük Perhiz'den önce gerçekleşir. Karnaval süresince, samba okulları ve milyonlarca insanın katılımıyla gerçekleşen geçişler büyük bir coşku ve renk şölenine dönüşmektedir.

Binlerce kişi, sambodrom adı verilen özel bir stadyumda büyük bir gösteri sunar. Samba müziği, renkli kostümler ve eğlence dolu atmosferi ile Rio Karnavalı, dünya genelinde tanınan ve ilgi çeken bir etkinliktir.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal