‘Dünyanın En Büyük İki Ülkesi Harekatın Meşruiyetini Kabullendi’

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Dünyanın en büyük iki ülkesi Barış Pınarı Harekatı’nın meşruiyetini kabullenmiştir.

23.10.2019-10:17 - (Son Güncelleme: 23.10.2019-11:20)

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündeme yönelik meseleler hakkında açıklamada bulunuyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, burada Soçi'de Rusya ile sağlanan mutabakat için şöyle konuştu:

"Barış Pınarı Harekatı'nın meşruiyeti kabul edildi. Suriye'nin sınır ve toprak bütünlüğüne bağlıyız. Tel Abyad-Resulayn bölgesinde durum muhafaza edilecek. Soçi'de vardığımız mutabakata göre Fırat Nehri'nden Irak sınırına kadar güvenli bölge olacak. Kobani dahil YPG'li teröristler Rusya ve Rejim unsurları tarafından 30 km'nin altına gönderilecek. Silahları da temizlenecek. Münbiç ve Tel Rıfat'taki YPG'liler tamamen çıkarılacak." 

 Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ''Dünyanın en büyük iki ülkesi Barış Pınarı Harekatı’nın meşruiyetini kabullenmiştir.'' dedi ve şöyle devam etti:

'Türkiye 5 Gün İçinde 2 Önemli Güçle Mutabakat Sağladı'

 "Türkiye 5 gün içinde 2 önemli güçle mutabakat sağladı. Bu mutabakatlar diplomasi ve siyasi başarı açısından tarihe geçmiştir. Oyunu bozduğumuz için dışarıdan tepkiler geldi. Barış Pınarı Harekatı'nın meşruiyeti kabul edildi. Suriye'nin sınır ve toprak bütünlüğüne bağlıyız. Tel Abyad-Resulayn bölgesinde durum muhafaza edilecek. Soçi'de vardığımız mutabakata göre Fırat Nehri'nden Irak sınırına kadar güvenli bölge olacak. Kobani dahil YPG'li teröristler Rusya ve Rejim unsurları tarafından 30 km'nin altına gönderilecek. Silahları da temizlenecek. Münbiç ve Tel Rıfat'taki YPG'liler tamamen çıkarılacak."

'Kamışlı Dahil YPG'liler 30 Km'nin Altına İndirilecek'

"150 saatin sonunda Türk ve Rus askerleri 10 km'lik bölgede ortak devriyeye başlayacak. Kamışlı'da Rejim unsurlarıyla karşı karşıya gelmeme bakımından hariç tuttuk. Burada ortak devriye yok. Bu YPG'lilerin bölgeden çekilmeyeceği anlamına gelmez. Kamışlı dahil YPG'liler 30 km'nin altına indirilecek. Çekilmemiş terör unsuru varsa etkisiz hale getirilir."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal