Dünyaca ünlü çikolata için toplatılma kararı çıktı: Yemeyin diyerek uyardılar

Toblerone çikolatanın tedarik görevini yapan Kent Gıda şirketi, çikolatanın çağırılmasına vurgu yaparken bunun sebebini de açıkladı. İşte detaylar...

19.01.2024-19:31 - (Son Güncelleme: 19.01.2024-19:31)

Türkiye’de ve dünyada en çok satılan çikolata ve şekerlemelerin arasında yer alan Toblerone markalı çikolata adına Kent Gıda, herkesi şaşırtacak bir hamle yaptı.

Ürün geri çağırılıyor

Kent Gıda şirketinden Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada, "Toblerone Sütlü 100 gr. ürünümüzde yabancı plastik madde bulaşına yol açan münferit bir olay yaşandığı bilgisi teyit edilmiştir" ifadesi kullanılırken diğer Mondelez International veya Toblerone ürünlerinin geri çağırılmadan etkilemediği ifade edildi.

KAP’a yapılan açıklama

Açıklamada, "Kent Gıda Maddeleri Sanayii ve Ticaret A.Ş. olarak tüketicilerimizin güvenliği ve ürünlerimizin kalitesi en büyük önceliğimizdir. Birkaç tüketicimizden gelen şikâyet doğrultusunda İsviçre'de bulunan üretim tesisi ile temas ederek inceleme ve kalite araştırması yapılması talep edilmiştir. Yapılan inceleme ve kalite araştırması sonucunda aşağıda bilgileri bulunan OOY4033553 lot numaralı Toblerone Sütlü 100 gr. ürünümüzde yabancı plastik madde bulaşına yol açan münferit bir olay yaşandığı bilgisi teyit edilmiştir. Bulaşın kaynağının belirlendiğini ve tekrar oluşmasını önleyecek düzeltici önlemlerin derhal alındığı belirtmek isteriz." denildi.

‘Yemeyin’ uyarısı yapıldı

Öte yandan yapılan açıklamanın devamında ‘OOY4033553’ lot numaralı Toblerone sütlü 100 gr. ürününü daha önce satın alan tüketicilerden de ürünü tüketmemeleri istendi. Açıklamada “Halihazırda tüm müşterilerimizden ve bayilerimizden söz konusu lot bilgili ürünleri geri çağırdığımızı, imha etmek üzere topladığımızı, ilgili kamu kurumları ile iletişime geçtiğimizi bildiririz. Bu doğrultuda bu ürünü satın alan tüketicilerden, ürünü tüketmemelerini; iade ve telafi etmek üzere 0850 210 46 66 no’lu telefon hattı veya mondelezturkey@mdlz.com adresinden Mondelēz International Türkiye’nin tüketici hizmetleri ekibiyle iletişime geçmelerini rica ediyoruz” ifadeleri de kullanıldı.


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal