7 aylık bebeğin kafatasındaki şekil bozukluğu ameliyatla düzeltildi!

Van’ın İpekyolu ilçesinde yaşayan Cihan ile Gülnaz Aydın çifti, 7 aylık bebeklerinin kafatasında şekil bozukluğu olduğunu fark etti. Bebeğin alnının ön tarafı erken kapanmasıyla ortaya çıkan şekil bozukluğu 5 saat süren ciddi bir ameliyatla düzeltilebildi.

19.01.2024-17:57 - (Son Güncelleme: 19.01.2024-18:07) 7 aylık bebeğin kafatasındaki şekil bozukluğu ameliyatla düzeltildi!

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvuran çift, Beyin Cerrahi Bölümünden Op. Dr. Taha Şükrü Korkmaz tarafından muayene edilmesinin ardından ameliyat kararı aldı. 5 saat süren trigonosefali ameliyatı sonrası Korkmaz ve ekibi başarılı bir iş ortaya koydu.

Çocuğunuzun kafa yapısını inceleyin!

Bebeklerde alnın ön tarafının normalden daha erken kapanması sonucu ortaya çıkan şekil bozukluğu tıptaki karşılığı trigonosefali rahatsızlığının geliştiği açıklandı. Alın bölgesindeki kapanmanın üçüncü ya da altıncı ayda kapanmasını beklediklerini aktaran Korkmaz, ameliyata dair şu şekilde konuştu:"Alın bölgesi bu süreden daha erken kapandığında bu hastalık meydana geliyor. Alın bölgesindeki bu hat erken kapandığı için sivrileşmiş şekilde öne doğru bir çıkıntı yapmaktadır. Alın kemikleri tam gelişmediği için hastaların beyin kısmı istediğimiz şekilde yer açamadığından tam gelişememektedir. Hastanemizde ilk defa 7 aylık Muhammed bebeğimize yaklaşık 5 saat süren başarılı bir düzeltme ameliyatı gerçekleştirdik. Hastamız bugün ameliyatının ikinci haftasında dikişlerini aldık ve gayet iyi. Bir sıkıntısı yok. Ailelere, bu gibi durumlarda beyin cerrahisine başvurmalarını öneriyoruz."

Van'daki 7 aylık çocuğun kafatasında şekil bozukluğu

Ekibi tebrik ediyorum ameliyat başarıyla tamamlandı

Hastanemizde yine çok önemli bir operasyonu başarıyla gerçekleştirdiklerini açıklayan Hastane Başhekimi Sarıkaya, "Burada daha önce yapılmayan ve tecrübe gerektiren ciddi bir ameliyat yapıldı. Ameliyatı başarıyla gerçekleştiren hocamızı ve ekibini tebrik ediyorum. Bebek hastamız, başarı ameliyat sonrası yoğun bakımda bir günlük takibinin ardından servise çıkarıldı’’ şeklinde konuştu.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal