İnsanın en doğal süsü: Saçları! Saç dökülmesini önleyen besinler!

Saç dökülmesi kadın erkek fark etmeksizin herkesin kaygılandığı bir sorun. Estetik kaygı ve öz güvenini de doğrudan etkileyen saçlar, kimyasal sağlığa zararı dokunan ürünlerle temas ettiği zaman iyicene içinden çıkamayacak bir hal alabiliyor. Saç dökülmesine ne iyi gelir? Saçların gücü beslendiğiniz gıdalarla gayet yakından ilişkilidir. Saç kökünüzü güçlendirmek için bazı beslenme onarını sizler için derledik. Mutlaka yemekten geri durmamanız gereken o ürünler. Detaylar haberimizde...

19.01.2024-17:30 - (Son Güncelleme: 19.01.2024-17:30)

Saç dökülmenin doğru beslenme, stresten uzak bir yaşam ve sporunuza dikkat edilmesi gerektiği gibi genetik faktöründe, saç dökülmesinde önemli bir etken olduğu unutulmamalıdır. Saç dökülmesi için ilk olarak beslenmenizde yapacağınız değişiklikle yola başlayabilirsiniz. İşte o nefis, sağlıklı ve saç kökü güçlendirici o besinler…

Anormal dökülme varsa doktora başvurun!

Saç dökümü anormal ölçüde dökülmeye başladıysa muhakkak bir uzman doktora başvurmanız gerekir. Ayrıca bu besinleri daha sık tüketmeniz gerekmektedir.

Olmazsa olmazımız C vitamini 

Bağışıklığın 1 numaralı vitamini C, Antioksidan etkisi sebebiyle hem bağışıklığı güçlendirirler hem de yaşlanmayı geciktirir. C vitamini içeren besinleri çokça tüketmek, saç köklerinin güçlendirir ve dökülmeyi azaltır.

Havuç

saç dökülmesine iyi gelen besinler

Göz sağlığına faydası çokça bilinen havucun, A vitamini açısından zengindir. Saç kökünü canlandırır. Ayrıca saç derisinin sağlıklı olmasını sağladığı gibi parlak olmasına da neden olur.

Kuru yemişler

Saçların dostu E vitamini ve doğal yağlar, kuruyemişlerde oldukça fazla bulunuyor. Özellikle, ceviz, fındık ve badem gibi kuruyemişler saçlara doğal parlaklık verir ve yer fıstığı ise saç dökülmesini sağlayan tiroid bezine iyi gelir. 

Yoğurt

saç dökülmesine iyi gelen besinler

İçinde yer alan bolca kalsiyum ve protein sayesinde saçların uzamasında önemli katkı sağlar. Ayrıca yoğurtta bağırsaklar için faydalı olan bakterilerde yer alır. Sindirimi de kolaylaştırır.

Kabak çekirdeği

Kabak çekirdeği de omega 6 yağ asitleri, protein, çinko ve demir bakımından zengindir ve tüm bu mineraller saç sağlığını korumaya yardımcı olur. 

Soya

Yapılan araştırmalar sonucu, soya proteininin saç büyümesini %15 oranında arttırdığını dökülmeye karşı etkisi olduğu ortaya çıkmıştır. Soya tüketen kişilerin saç dökülmesinden çok kısa bir sürede kurtulduğunu ve uzun sürelerde etkisinin olduğu bildirilmiştir. 

Deniz Ürünleri

saç dökülmesine iyi gelen besinler

Erkeklerde saç dökülmesine sebep olan çinko eksikliğine karşı; balık, karides ve midye gibi deniz ürünleri bolca tüketilmesi tavsiye edilir. Ayrıca saç köklerinin güçlenmesini ve hormonların düzenlenmesini sağlar. 

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal