10.01.2021-17:44 (Son Güncelleme:21.02.2022-16:49)


1

APPLE

APPLE

Apple logosundaki ısırılmış elma hakkında etrafta bir sürü şehir efsanesi dolaşmakta ancak logonun tasarımcısı Rob Janoff, tüm bu şehir efsanelerine son verecek açıklamayı yapmıştır. Logoda ısırılmış elma kullanılmasının asıl sebebi boyutsal algı oluşturmaktır. Isırık olmadan logonun hem elma hem kiraz hem de domates olarak yorumlanabileceğini düşündüğü için Janoff, böyle bir yola başvurmuştur.



2

ANDROİD

ANDROİD

Android logosunun yaratıcısı olan ırina blok bir eşyayı, bir objeyi sembolize etme yolu olan piktogramdan esinlenmiştir. İş arkadaşlarının da onayıyla Android’in logosu ve simgesi olan bu küçük yeşil robot ortaya çıkmıştır.



3

BMW

BMW

Açılımı Bavyera Motor Fabrikaları olan BMW, ilk zamanlarında sadece uçak motoru üretmekteydi ve bu yüzden logosu pervaneyi temsil etmektedir. Ayrıca logosundaki gök mavisi ve beyaz renkler, ilk yapıldığı alman şehri Bavaria’yı sembolize etmektedir.



4

FERRARİ

FERRARİ

İtalyan lüks spor otomobil markası olan Ferrari’nin logosunda bulunan siyah at; savaş sırasında hayatını kaybeden kahraman pilotu temsil etmektedir. Kahraman pilotun annesi, Ferrari’ye oğlunun şaha kalkan at figürünü arabalarında kullanmasını ve bunun ona iyi şans getireceğini söylemiştir. Ferrari’de yaşadığı şehrin rengi olan sarı fonun üzerine siyah at figürünü ve üzerine de İtalya'nın renkleri olan yeşil, beyaz ve kırmızıyı eklemiş ve böylece dünyanın en ünlü otomobil markası olan Ferrari’nin logosu oluşmuştur.



5

LACOSTE

LACOSTE

Ünlü bir tenisçi ve aynı zamanda modacı olan Fransız rene Lacoste, firmanın isim babasıdır. 1927’de Davis kupası sırasında, timsah derisi bir bavul üzerine bahse girmiştir ve bu sebeple amerikan basını kendisine timsah lakabını takmıştır. arkadaşı bunun üzerine, Rene’nin kortlarda giydiği kıyafete bir timsah resmi çizmiştir ve böylece timsah logosu oluşmuştur.



6

MONSTER

MONSTER

Enerji içeceği olan monster’ın kelime anlamı dev yaratıktır. Amerikalı bir kadın bu enerji içeceğinin logosunu ve sloganlarını incelemiş ve ilgi çekici birçok şey bulmuştur. Bu kadına göre bu enerji içeceği şeytani ve satanik şeyleri temsil etmektedir. Örneğin, logoda yer alan ‘m’ harfi ve 666’ya denk gelen bu işaret şeytan anlamına gelmektedir. ayrıca sloganıyla da İncil’de yer alan şeytanı işaret etmektedir.



7

NASA

NASA

Türkçe anlamı ulusal havacılık ve uzay dairesi olan dünya genelinde ki bu kuruluşun simgesi de merak uyandırıcı. Birçok logoya sahip Nasa’nın en çok bilinen logosunda yıldızların, uzayın, gezegenin, havacılığın ve uzay yolculuğunun temsil edildiğini, Ayrıca renklerinin de amerikan bayraklarının renkleri olduğunu görmekteyiz. Ancak daha sonra birçok insanın bu logoyu köfteye benzetmesiyle birlikte Nasa daha modern bir logoyu kullanmaya başlamış olsa da eski logosunda hala kullanılmaktadır.



8

NİKE

NİKE

Dünyaca ünlü olan bu marka adını aynı isimdeki yunan zafer tanrıçası Nike’dan alır. İsminin logoda yer almasını istemeyen şirket, soldan sağa adım adım zafere koşan bir sporcuyu tasvir eden bu logoyu kullanmaya başlamıştır. Ayrıca bu logo, 35 dolar gibi az bir ücret karşılığı bir öğrenciye yaptırılmıştır.



9

PEPSİ

PEPSİ

Pepsi’nin yeni logosuyla eskisi arasında pek fark bulamamış olabilirsiniz. Ancak logonun görünen yüzü dışında bazı bilimsel gerçekler yatmaktadır. 1 milyon dolara mal olmuş bu logo için hazırlanan 27 sayfalık raporda birçok dikkat çekici şeyler bulunmaktadır. Logonun Davinci’nin şifreleri, feng shui, rönesans, jeomanyetizma, izafiyet teorisi ve daha birçok konuya dayandırılarak açıklandığı bu raporda yer almaktadır.



10

UBER

UBER

Amerikan uluslararası ulaşım şebekesi şirketi olan uber şimdilerde yıllardır kullandığı ‘u’ şeklindeki logosunu geride bırakmıştır. Yeni logo ise daha çok mürekkep lekesine benzemektedir. Uber sözcüsünün konuyla ilgili yaptığı açıklamada logonun tam ortasında yer alan bit teknolojiyi, şeklin geri kalanı ise ürünü özetlediğini belirtmiştir. Arka plandaki renkler ise uygulamanın yer aldığı her ülke için değişmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR