03.09.2022-10:46 (Son Güncelleme:09.10.2023-15:15)


1

Fenomen yarışmada basit sorulara verilen yanlış cevaplar

Fenomen yarışmada basit sorulara verilen yanlış cevaplar

Ormanlık alanların girişinde görebileceğimiz ünlü söze göre, ormanı bekçiden ziyade hangisinin koruduğunu öğreniriz? Garsonun yazdığı adisyonda, karşısında iki çarpı olan kaç adet sipariş etmişsinizdir? Bir futbol maçının sonucuna dair gerçekleşebilecek kaç ihtimal vardır? Çok üzülen birinin, halk arasında, burnunun nesinin sızladığı söylenir? Hangi enstrüman hem hem dizlerin arasına hem de koltuk altına alınarak çalınır? "Becerikli, zeki, güçlü" anlamında kullanılan kelime hangisidir?



2

Kim Milyoner Olmak İster'e hikayesi ile damga vurdu

Kim Milyoner Olmak İster'e hikayesi ile damga vurdu

Yarışmaya katılan Ayşe Gündüz, başarılı bir performans sergiledi. Ancak yarışmacı hayat hikayesiyle herkesi hem şaşırttı, hem de üzdü. Yarışmada koltuğa oturur oturmaz kendisini tanıtan yarışmacı, "Üç tane çocuğum Çocuk Esirgeme Kurumu'nda. Onları çok özlüyorum. Çağımızın hastalığı madde kullanımı. Bizim ailemize de 'eve düşen yıldırım' gibi düştü. Ben de madde bağımlısı oldum. Götürüsü çok fazla oldu. Bıraktım ve Bursa Uyuşturucu ile Mücadele Derneği'nde çalışıyorum. 13 kişiyi kurtardım" dedi.



3

Tıp öğrencisi Kerem

Tıp öğrencisi Kerem

Yarışmacı daha sonra 200 bin TL'lik soruda takıldı. Milyoner'de yarışmacıya yöneltilen, "Hangisi doğru yazılmış ve sözlükte tanımı olan bir kelimedir?” sorusunda yarışmacı, çekilme kararı aldı. Şıklar arasında uzun süre düşünen genç yarışmacı, kararsız kalınca yarışmadan çekilme kararı aldı.Daha sonra 100 bin TL ile ayrıldı.



4

Seyirci jokeri kullandı ama...

Seyirci jokeri kullandı ama...

Yarışmacıya "Bizim vilayet Meclis-i Mebusan'a 5 mebus yolladı" cümlesini kuran biri hangi yüzyılda yaşamış olabilir?" sorusu soruldu. Yarışmacı seyirci joker hakkını kullandı. Ancak verdiği yanıtla herkesi şoke etti. Seyirciler, soruya 'D-19'uncu' cevabını vermesine rağmen yarışmacı ikna olmadı ve seyircilerin oy kullandığı şıkkı tercih etmeyerek 'C-18'inci' yanıtı verdi.



5

Alfabeyi bilemedi

Alfabeyi bilemedi

Yarışmacıya "Türk alfabesinin beşinci harfinin adı, okunuşu hangisinin tanımıdır?" sorusu soruldu. Yanıttan emin olamayan yarışmacı, seyirciye sorma joker hakkını kullanma kararı verince sosyal medyada gündem oldu. Seyircilerin yüzde 86'sı D seçeneği olan "De" yanıtını verdi. Yarışmacı, 4 saniye kala seyircilerin yardımıyla doğru cevabı verebildi.



6

Kim Milyoner Olmak İster yarışmacısı hayatını kaybettti

Kim Milyoner Olmak İster yarışmacısı hayatını kaybettti

Çok sayıda vatandaşımızı yitirdiğimiz Kahramanmaraş'ta depreme yakalananlar arasında 'Kim Milyoner Olmak İster' yarışmacısı Simay Atlı da vardı. Psikoloji okuyan 21 yaşındaki Simay Atlı, Kahramanmaraş'ta çöken Penta Park'ta oturuyordu. Simay Atlı ve annesinin çöken binada hayatını kaybettiği ortaya çıktı.



7

Yanlışlıkla doğru cevabı bildi

Yanlışlıkla doğru cevabı bildi

"1987'de Londra'daki bir banka soygununda günümüzdeki değeri 180 milyon sterlin olan miktarda para çalıp Latin Amerika'ya kaçmış olan Valerio Viccei, hangisi için Ingiltere'ye geri dönmüş ve 22 sene hapis cezasına çarptırılmıştır?" sorusu soruldu. Yarışmacı soruya Araba cevabını vererek doğru bildi ve 40 bin TL aldı. İmirzalıoğlu, "Aklında 'köpeği' vardı, 'arabası'na nasıl geçtin?" diye sordu. Yarışmacı ise, hırsızın köpeğinin 22 yıl içerisinde ölmüş olabileceğini ve Latin Amerika'ya kaçtığına göre başka bir sevgili de yapmış olabileceğini, "Başka bir eş imkanı da olmuş olabilir" sözleriyle anlattı. Soruyu yanlış anladığını söyleyen Kenan İmirzalıoğlu, "22 yıl hapis yatıyor, 22 yıl sonra geri dönmüyor. Yanlış anlayıp seni doğruya çıkartan bir soru oldu" şeklinde konuştu. Şaşkınlığını gizleyemeyen yarışmacı ise "Hayattaki en büyük şansım bu olabilir. Yanlış anlayarak doğru cevaba ulaştım" dedi.



8

200 Bin TL'lik TDSorudan emin olamayan yarışmacı, kazandığı parayı alarak yarışmadan ayrıldı. O esnada pek çok sosyal medya kullancısı, 200 bin TL için sorusunun çok kolay olduğunu belirtti. K sorusu



9

Seyirci Jokeri yanılttı

Seyirci Jokeri yanılttı

"Geçtiğimiz günlerde vefat eden, Sovyetler Birliği'nin son lideri kimdir?" sorusunun cevaı için yarışmacı "seyirci jokerini" kullandı, seyirci Kraliçe II. Elizabeth yanıtını verirken, yarışmacı ise seyircinin verdiği yanıta güvenmeyerek "yarı yarıya joker" hakkını kullandı. Joker hakları ile doğru yanıtını bulan yarışmacı 7 bin 500 TL'lik soruyu bildi. O anlare ise sosyal medyada gündem oldu.



10

Leyla Altıparmak

Leyla Altıparmak

Yarışmacı Leyla Altıparmak'ın performansı geceye damga vurdu. Karşısında ilk çıkan soruda joker hakkını kullanan yarışmacı, sonrasında herkesi şaşırtarak 30 bin TL'lik soruya kadar geldi. Yarışmada yanlış cevap vermesinin ardından verdiği tepkiler gündem oldu.



11

Kenan İmirzalıoğlu yerin dibine girdi

Kenan İmirzalıoğlu yerin dibine girdi

2. baraj sorusuna gelen gelen yarışmacıya "Uğur Yücel'in yönettiği, başrollerinde Kenan İmirzalıoğlu ve Olgun Şimşek'in yer aldığı 2004 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'En iyi Film' ödülünü alan film hangisidir?" sorusu soruldu. Yarışmacı bütün joker haklarını kullanmasına rağmen doğru cevabı bilemeyince stüdyoda şakalar havada uçuştu. Bazı kişiler" Kenan kendi elinle kendini rezil ettin" diyerek güldü.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr