Dünya Sağlık Örgütü (WHO)'den Kritik Uyarı!

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Sözcüsü Margaret Harris' Aşılar tek başına salgını bitirmeyecek' uyarısı yaptı ve insanların tedbir almaya devam etmeleri gerektiğini belirtti.

23.10.2021-17:41 - (Son Güncelleme: 23.10.2021-17:49) Dünya Sağlık Örgütü (WHO)'den Kritik Uyarı!

Yeni tip koronavirüsü tedavisi için geliştirilen aşılar ile ilgili açıklama yapan Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Margaret Harris, koronavirüsünün enfekte olma riskinin geçtiğimiz senelere göre iki kat arttığını ifade etti. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Sözcüsü Margaret Harris' Aşılar tek başına salgını bitirmeyecek' uyarısı yaptı ve insanların tedbir almaya devam etmeleri gerektiğini belirtti. Dünya genelinde aşılama çalışmaları hız kesmeden devam ederken uzmanlar ise ısrarla aşı dışında alınması gereken diğer tedbirler konusunda uyarıyor. Delta başta olmak üzere peş peşe gelişen Koronavirüs varyantları süreci olandan çok daha karmaşık hale getirirken yeniden enfekte riski de bu yıl iki katına çıktı. Tam bu noktada Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Sözcüsü Margaret Harris tüm dünyayı tedirgin eden bir açıklama yaptı.

DSÖ SÖZCÜSÜ: AŞI BİZİ TEK BAŞINA KURTARAMAZ

Son iki yıldır Dünya’yı etkisi altına alan ve global bir krize yol açan yeni tip koronavirüs salgını tedavisi kapsamında aşı çalışmalarının tek başına işe yaramayacağına vurgu yapan Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Margaret Harris, Times Radio'ya yaptığı açıklamada pandemiden kurtulmak için asıl sorunun tek bir şeye odaklanmak olduğuna dikkat çekti ve 'Aşı bizi tek başına salgından kurtarmayacak' dedi. Salgını yenmek istiyorsak aşı dışında başka önlemler de alınması gerektiğinin altını çizen DSÖ sözcüsü, ‘İnsanlar kalabalık ortamlar konusunda özellikle dikkatli olmalı, kapalı mekanlarda maske takmaya devam etmeli.’ dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal