Dünya Sağlık Örgütü Uyardı! Karantinalar Yolda

Dünya Sağlık Örgütü artan vaka sayılarına karşı insanları uyarırken vatandaşları kendi karantina uygulamalarını hayata geçirmelerini söyledi.

21.10.2021-14:35 - (Son Güncelleme: 21.10.2021-17:52) Dünya Sağlık Örgütü Uyardı! Karantinalar Yolda

Dünya Sağlık Örgütü Koronavirüsün delta varyantının neredeyse bütün ülkelere sıçraması sebebiyle insanları uyardı. Salgının şimdiye kadarki en zorlu dönemi olduğunu belirten Dünya Sağlık Örgütü, İngiltere'de vakaların günlük 100 bine çıkabileceği aktarılırken, Rusya ise ülkede bir bir haftalık tatil ilan edildi ve vatandaşların kendilerini izole etmeleri istendi.

DEFALARCA MUTASYONA UĞRADI

Defalarca evrim geçirerek mutasyona uğrayan koronavirüsün varyantlarının hızlı bir şekilde yayılmasıyla salgın dünyada etkisini tekrar arttırırken, vaka sayıları da yükselişe geçti.

GÜNLÜK VAKALAR REKOR KIRIYOR

İngiltere'de vakalar günlük 100 bin seviyesini geçerken, kış aylarına doğru yaklaştıkça bu sayının artması bekleniyor.



PUTİN ÜLKEYİ KAPATTI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yaptığı açıklamada salgın sebebiyle 30 Ekim- 7 Kasım aralarında çalışanların maaşlarının ödenmesi şartıyla tatil ilan ettiğini duyurdu. Salgınının ülkedeki iş hayatını oldukça zorlandığını belirten Vladimir Putin, aşılama hızının artması gerektiğini belirtti.

KORONAVİRÜS TARİHİ

Koronavirüsler 1960'larda keşfedildi. İlk keşfedilmiş virüsler arasında tavuklarda görülen infeksiyöz bronşitis virüsü ile soğuk algınlığı semptomları insan hastaların burun boşluklarından alınmış ve insan koronavirüsü 229E ve OC43 olarak isimlendirilmiş iki virüs türü yer almaktadır.

KORONAVİRÜS BELİRTİLERİ

Koronavirüsün en yaygın belirtileri, yüksek ateş, öksürük, nefes darlığı, baş ağrısı, boğaz ağrısı, burun akıntısı, kas ve eklem ağrısı, halsizlik, koku ve tat alma duyusu kaybı, ishal gibi belirtilerle kendini gösterir.


DÜNYA GENELİ KORONAVİRÜS SAYILARI

Çin'in Wuhan şehrinde başlayan Koronavirüs kısa bir süre içinde tüm dünya için tehlikeli bir hale gelmişti. 21 Ekim 2021 tarihi itibariyle dünya genelinde 242 milyon insan koronavirüse yakalandı. 4,92 milyon kişi virüs sonucu vefat etti. Türkiye'de 7,68 milyon kişi virüse yakalanırken 67 bin 837 kişi hayatını kaybetti.


KORONAVİRÜS AŞILARI

Pfizer/Biontech: Son araştırmalar, ABD'li ilaç firması Pfizer ile Alman BioNTech'in geliştirdiği, halk arasında Pfizer olarak biliniyor. Aşı 3 hafta arayla 2 doz şeklinde uygulanıyor.

Moderna: Dört hafta arayla 2 doz halinde uygulanan aşının raf ömrü, eksi 20 derecelik bir buzlukta 6 ay, normal aşı buzdolabında ise 30 gün, oda sıcaklığında ise 12 saat.

AstraZeneca: Dört hafta arayla 2 doz halinde alınan aşının etkinlik oranına ilişkin veriler net değil. Bilimsel veriler, aşının doz ayarında göre yüzde 62'den yüzde 90'a kadar etkili olduğunu gösteriyor.

Aşının arkasındaki bilim insanları, ilk seferde yarım, ikincisinde tam doz alanlarda etkinlik oranının yüzde 90 olduğu, iki tam doz alanlarda ise bu rakamın 62'ye düştüğünü söylüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal