ABD'de Yeni Salgın Patlak Verdi, Salmonella Yayılıyor!

ABD'de patlak veren Salmonella salgını 37 eyalete yayıldı. Şimdilik 652 kişiye bulaşan salgın 129 kişiyi hastanelik etti.

21.10.2021-12:18 - (Son Güncelleme: 22.10.2021-17:36) ABD'de Yeni Salgın Patlak Verdi, Salmonella Yayılıyor!

Amerika Birleşik Devletleri'nde 37 eyalette Salmonella Salgını görüldü. Salgının arkasında Meksika'dan ithal edilen soğanların olduğu düşünülürken, ABD Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada "Aldığınız soğanların nereden geldiklerini bilmiyorsanız hemen çöpe atın. Bu soğanlarla temas etmiş olabilecek tüm yüzeyleri yıkayın ve sterilize edin" açıklamasını yaptı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde 650'den fazla kişiyi hastanelik eden Salmonella salgınının sebebinin Meksika'nın Chihuahua kentinden alınan soğanlar tarafından geldiği ortaya çıktı. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) insanlardan evlerindeki ve iş yerlerindeki soğanlarını kontrol etmelerini istedi.

HEMEN ÇÖPE ATIN VE SAKIN ALMAYIN

Sağlık bakanlığından yapılan açıklamada "Aldığınız soğanların nereden geldiklerini bilmiyorsanız hemen çöpe atın. Bu soğanlarla temas etmiş olabilecek tüm yüzeyleri yıkayın ve sterilize edin" uyarılarında bulunuldu.


FELAKET KAPIDA SOĞANLAR DAĞITILDI

ProSource isimli bir şirketin yaptığı açıklamaya göre; hastalığa neden olan soğanları ABD genelindeki market ve restoranlara dağıttığı bildirildi. Yapılan açıklamada "Soğanlar 27 Ağustos'ta Meksika'dan ithal edildi ancak depoda üç aya kadar bekleme süresi olduğu düşünüldüğünde ürünler hala evlerde ve işyerlerinde olabilir." bilgisi verildi

37 EYALETTE 129 KİŞİ HASTANELİK OLDU

1 Eylül'de ortaya çıkan hastalık şuana kadar 37 eyalette 652 kişide görüldü. Salgında şuana herhangi bir ölüm yaşanmasa da 129 kişi hastaneye kaldırıldı.

SALMONELLA HASTALIĞI NEDİR?

Salmonella enfeksiyonu bağırsak sistemini etkileyen yaygın bir bakteriyel hastalıktır. Enfekte olan çoğu insan, bakteriye maruz kaldıktan sonraki altı saat ila altı gün içinde ishal, ateş ve mide krampları gibi semptomlar gösterir.

Hastalık tipik olarak dört ila yedi gün sürer ve çoğu insan tedavi görmeden iyileşir. 5 yaşından küçük çocuklar, 65 yaş üstü yetişkinler ve bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerin şiddetli reaksiyon gösterme olasılığı daha yüksektir.


SALMONELLA BELİRTİLERİ

Salmonella bakterisinin vücuda alınmasından yaklaşık 12-72 saat sonra ishal, ateş, bulantı, kusma ve karın krampları şeklinde hastalık belirtileri ortaya çıkar. Hastalık genellikle 4-7 gün sürer ve çoğu kişi tedavi olmadan iyileşir. Bazı kişilerde, ishal hastanın hastaneye yatmasını gerektirecek kadar şiddetli olabilir. Yaşlılar, bebekler ve bağışıklık sistemi yetersiz olan kişilerde hastalık daha ciddi seyreder. Salmonella enfeksiyonlarının kesin tanısı dışkı, kan, idrar ve enfeksiyon odağından alınan kültürde Salmonella türlerinin izole edilmesiyle tanı konulur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal