Sağlık Bakanlığı Onayladı: Hastanelerde Emzirme Destek Birimleri Kurulacak

Sağlık Bakanlığı, 81 ilde geçerli olacak, hastanelerde ‘Emzirme Destek Birimleri’ ni onayladı. Artık hastanelerde emzirme birimler oluşturulacak.

23.10.2021-17:35 - (Son Güncelleme: 23.10.2021-17:58) Sağlık Bakanlığı Onayladı: Hastanelerde Emzirme Destek Birimleri Kurulacak

Sağlık Bakanlığı web sitesinde yer alan habere göre, ülkemizde yıl içinde binden fazla doğum meydana geliyor. Bakanlık anne adaylarının emzirme problemlerini çözmek için hastanelerde ‘Emzirme Destek Birimleri’ kurulmasına karar verdi.

HASTANELERDE EMZİRME DESTEK BİRİMLERİ KURULACAK

Sağlık Bakanlığı tarafından verilen yeni kararda, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünce "Bebek ve Küçük Çocuk Beslenme Programları" konulu genelge 81 ilin sağlık müdürlüklerine gönderildi ve onaylandı. Beslenme yetersizliklerini önleme amaçlı yapılan yeni düzenlemede, için emzirmenin doğumdan sonra en kısa sürede başlatılması, bebeklere ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi, 6. ayın ardından uygun ek besinlerle emzirmenin 2 yaş ve sonrasına kadar sürdürülmesi gerekiyor.

ANNE SÜTÜNÜN TEŞVİKİ VE BEBEK DOSTU SAĞLIK KURULUŞLARI PROGRAMI’NA DEVAM 

Sağlık Bakanlığı güvencesi ile Türkiye’nin birçok yerinde ‘Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı"na devam ediliyor. Yapılan program kapsamında, sunulan hizmetlere göre kurum ve iller için Bebek Dostu Hastane (BDH), Bebek Dostu Sağlık Kuruluşu, Bebek Dostu İl, Altın Bebek Dostu İl tanımlamaları yer alıyor. 

DÜNYA GENELİNDE 20 BİNİN ÜZERİNDE BDH’DEN 1329’U TÜRKİYE'DE

Dünya genelinde 156 ülkede uygulanan program kapsamında 20 binin üzerinde BDH’den 1329’u ülkemizde bulunuyor. Beslenmeye yönelik yapılan çalışmalar doğrultusunda sadece anne sütü ile beslenen bebek oranında artış sağlanırken, bir süre emzirilen çocukların oranı yüzde 96,5'e, ortanca emzirme süresi de 17 aya yükseldi.

Emzirme destek birimleri

EMZİRME DANIŞMANLARI ARTIK GÖREV YAPACAK

Hazırlanan çalışmaların dünya genelinde tüm bebeklerin sağlıklı bir şekilde hayata başlaması ve büyümesi için uygulamalar hayata geçirilmeye devam ediliyor. Bu kapsamda, yıllık doğum sayısı 500 ve üzeri olan BDH'lerde program izleme komitesi kurulacak. Bu komite aracılığıyla kurumun BDH iç denetimleri sürdürülecek ve devamlılığı sağlanacak.

YILDA BİNİN ÜZERİNDE DOĞUM OLUYOR

Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı incelemelerde yıl içinde binin üzerinde doğum olan hastanelerde, Emzirme Destek Birimleri kurulmasına karar verildi. Bu birimlerde görev yapacak yetkin sağlık profesyonelleri, annelerin, anne sütü ve emzirme konusunda yaşayabilecekleri sorunların çözümü için hizmet verecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal