Dünya Kız Çocukları Gününde Dünyanın Karnesi Kötü!

Bugün dünya kız çocukları günü. Böyle bir günde dünyanın kız çocuklarına olan tutum karnesi oldukça kötü. İşte, dünyanın karnesi…

11.10.2019-16:03 - (Son Güncelleme: 11.10.2019-16:00)

Toplumsal cinsiyet eşitsizliği daha çocukken başlıyor ta ki ölene kadar devam ediyor. Peki, dünyanın kız çocuklarına olan tutumu nasıl?

DÜNYAKİ KIZ ÇOCUKLARININ DURUMU

UNFPA Toplumsal Cinsiyete Dayalı Şiddet Başdanışmanı "2019 yılı itibarıyla cinsiyet ayrımcılığı sebebiyle hayatı elinden alınan ortalama 130 milyondan fazla kayıp kız çocuğu var. Kimse bunu duymak ve görmek dilemese de dünyada milyonlarca kız çocuğu daha doğmadan öldürülüyor" şeklinde konuştu.  UNICEF, küresel çapta kız çocuklarının yemek ve temizlik yapmak, aile üyelerinin bakımı ile ilgilenmek, su taşımak gibi ev içi hizmetleri yapmaya oldukça erken yaşta başladığını ortaya koyuyor. Dünya çapında 32 milyon kız çocuğu ilkokula gidemiyor, 29 milyon kız çocuğu da orta öğretimini sürdüremiyor. Dünyada özellikle Vietnam, Nepal, Bangladeş, Orta Asya ülkeleri, Kafkas ülkeleri ve Kuzey Afrika'da cinsiyet ayrımcılığı sebebiyle hayatı elinden alınan ortalama 130 milyondan fazla kayıp kız çocuğu mevcut.  BM Çocuklara Yardım Fonu'na (UNICEF) göre, her yıl 12 milyon kız çocuğu 18 yaşından önce evlendiriliyor. Dünya çapında her 5 kız çocuğundan 1'i 18 yaşından evvel anne oluyor.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal