Bu Sorundan En Fazla Düşük Gelirli Ailelerin Çocukları Etkileniyor

Yapılan araştırmalar her geçen gün gösteriyor ki çevre ile ilgili tehlikelerden en çok düşük gelirli aileler etkileniyor. Özellikler plastik sorunlarıyla.

07.10.2019-10:20 - (Son Güncelleme: 07.10.2019-10:17)

Yapılan araştırmada plastiklerin çocukların vücutlarından çıktıkları ve bu durumdan dolayı en çok düşük gelirli çocukların etkilendiği gösterildi.

EN FAZLA DÜŞÜK GELİRLİ AİLELERİN ÇOCUKLARI TEHLİKEDE

Der Spiegel isimli Alman dergisinde yayımlanan çalışmaya göre, 3-17 yaş aralığındaki birçok çocuk ilerleyen senelerde plastik zehirlenmesi riskiyle karşı karşıya. Çalışmacılar, yaşları değişkenlik gösteren 2 bin çocuğun kan değerlerini ve idrar tahlillerini bakıldığında birçoğunun bedeninde yüksek oranda plastik yer aldığı fark etti. Plastik türlerinden alınan 15 örnekten 11 tanesinin kanımıza karışabildiğini gören çalışmacılar, plastik kullanımı hususunda dikkatli olmamız gerektiğini tekrar tekrar söylüyor. Çalışmada yer alan bilim adamlarından Marike Kolossa-Gehring, “Yaşananlar gerçekten endişe verici. Gençler ve çocuklar bu halden fazlasıyla etkileniyor.” Aynı zamanda yapılan çalışma gösteriyor ki düşük gelirli ailelerin çocukları tehlikeli plastiklerden yüksek gelirli ailelerin çocuklarına nazaran daha fazla etkileniyor. Bu durum ilerleyen vakitlerde ciddi bir sağlık sorununa dönüşebilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal