Dünya Kadınlar Günü ne zaman 2024? Kadınlar Günü’ne kaç gün kaldı? Kadınlar Günü anlamı ve tarihçesi

Dünya Kadınlar Günü, kadın haklarının temelli olarak dünyaya duyurulduğu gün olarak biliniyor. Her yıl aynı tarihte kutlanan Kadınlar Günü’ne çeşitli etkinlikler düzenlenirken insanlar bugünün anlam ve önemini merak ediyor. Peki Dünya Kadınlar Günü ne zaman 2024? Kadınlar Günü’ne kaç gün kaldı? İşte Kadınlar Günü anlamı ve tarihçesi…

26.02.2024-16:41 - (Son Güncelleme: 26.02.2024-16:41)

Dünyada milyonlarca kadın için belki de yılın önemli ve anlamlı günü olan Dünya Kadınlar Günü’nün 2024 yılında hangi güne denk geldiği merak ediliyor. Her yıl etkinliklerle ve mesajlarla kutlanan Dünya Kadınlar Günü’nün tarihçesi ve ne anlama geldiği gibi detaylar internet üzerinden en çok sorgulanan konular arasında yer alıyor. Dünya Kadınlar Günü ne zaman 2024? Kadınlar Günü’ne kaç gün kaldı?

Dünya Kadınlar Günü ne zaman 2024?

8 Mart, her yıl kutlanan Kadınlar Günü olarak bilinir. Bu özel gün, dünya genelinde emekçi kadınların haklarına dikkat çekmek ve kadınların sosyal, ekonomik ve politik alandaki başarılarını kutlamak amacıyla düzenlenir. 2024 yılında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Cuma gününe denk gelmektedir. Bu anlamlı gün, kadınların toplumda eşit ve adil bir şekilde yer almalarını vurgulayan etkinliklerle kutlanacaktır.

Dünya Kadınlar Günü

Kadınlar Günü anlamı ve tarihçesi

Dünya Kadınlar Günü, Birleşmiş Milletler tarafından her yıl 8 Mart'ta kutlanan uluslararası bir etkinliktir. Bu gün, kadınların siyasi, sosyal ve ekonomik haklarının vurgulanması, bilincin artırılması ve kazanımların kutlanması amacıyla düzenlenir. İlk olarak 28 Şubat 1909'da Amerika Sosyalist Partisi tarafından New York'ta "Kadınlar Günü" olarak kutlanmıştır. 1910'da Uluslararası Sosyalist Kadın Konferansı, her yıl düzenlenen bir "Kadınlar Günü" önerisinde bulunmuştur. Sovyet Rusya'da 1917'de kadınlara oy hakkı tanındıktan sonra 8 Mart, ulusal bir bayram olarak kabul edildi. 1975'te Birleşmiş Milletler tarafından resmi olarak kutlanmaya başlanan bu gün, kadın hakları ve uluslararası barışın önemine dikkat çekmek amacıyla dünya genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal