UEFA'dan Galatasaraylı yıldız Mauro Icardi'ye şok ceza: 1 maç men!

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaray'ın Arjantinli futbolcusu Mauro Icardi'ye 1 maç men cezası verdi. Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamaya göre, PFDK, Mauro Icardi'ye sarı kart gördüğü mücadele sonrasında yaptığı sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle ceza verdi. Icardi'nin cezası, ligdeki bir maçı kapsayacak şekilde belirlendi.

26.02.2024-16:32 - (Son Güncelleme: 26.02.2024-16:55) UEFA'dan Galatasaraylı yıldız Mauro Icardi'ye şok ceza: 1 maç men!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Galatasaraylı futbolcu Mauro Icardi'ye MKE Ankaragücü ile oynanan Süper Lig maçında rakip takım taraftarına yönelik hakaret sebebiyle ceza verdi.

PFDK'nın açıklamasına göre, Icardi'ye bir maç men cezası ve 19 bin 500 lira para cezası uygulandı. Oyuncunun maç men cezası nedeniyle hangi karşılaşmada forma giyemeyeceği henüz belirlenmedi. Galatasaray ise PFDK'nın kararına saygı duyduğunu açıkladı.


PFDK'dan yapılan açıklama şu şekilde:

"GALATASARAY A.Ş. sporcusu MAURO EMANUEL ICARDI’nin, 18.02.2024 tarihinde oynanan MKE ANKARAGÜCÜ-GALATASARAY A.Ş. Trendyol Süper Lig müsabakasında, rakip takım taraftarlarına yönelik hakareti nedeniyle FDT’nin 41/1-a ve 35/4. maddeleri uyarınca ve FDT’nin 12. maddesinin uygulanması suretiyle "1 RESMİ MÜSABAKADAN MEN ve 19.500.-TL PARA CEZASI" ile cezalandırılmasına karar verilmiştir."

Beşiktaş maçında sahaya çıkacak

Mauro Icardi'nin aldığı bir maçlık men cezası nedeniyle bu akşam oynanacak olan Antalyaspor maçında forma giyemeyeceği bildirildi. Oyuncu, cezasını tamamladıktan sonra 28. haftada gerçekleşecek olan Beşiktaş derbisinde takımıyla sahada olacak.

Galatasaray Tahkim’e gidecek

Galatasaray, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) verdiği 1 maçlık ceza nedeniyle forma giyemeyecek olan Mauro Icardi için Tahkim Kurulu'na başvurma kararı aldı. Tahkim Kurulu'nun bu kararı değerlendirip Icardi'nin cezasını düşürmesi halinde, oyuncu Antalyaspor maçında sahaya çıkabilecek.

Icardi isyan etti: Ben hiçbir şey yapmadım!


Ne olmuştu?

Galatasaraylı futbolcu Mauro Icardi'nin MKE Ankaragücü ile oynanan maçta tribünlere yaptığı hareket nedeniyle "hakaret" gerekçesiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildiği belirtilmişti. Oyuncuya yapılan disiplin soruşturması sonucunda PFDK, Mauro Icardi'ye 1 maç men ve 19 bin 500 TL para cezası verdi.

Daha önce yaşanan olaylar:

Daha önce ülke futbolunda tribünlere ve rakip takım oyuncularına el hareketi yapan futbolcular belli sayıda maçlardan men edilme cezası almıştı.


İşte en bilinen bazı örnekler

Sadık Çiftpınar 4 maç ceza almıştı

Süper Lig'de 2021-2022 sezonunun 30. haftasında Yeni Malatyaspor, Kasımpaşa'yı konuk etti. 

Yeni Malatyaspor'da kaptan Sadık Çiftpınar, tepkiler üzerine taraftara doğru hareket yaptı. Bu hareket sonrasında taraftarın protestosu daha da artınca, kaptanlık pazubandını da çıkararak kenara geldi ve 80. dakikada oyundan çıkmak zorunda kaldı. 

Yaşananların ardından Yeni Malatyaspor futbolcusunu kadro dışı bıraktığını açıklarken Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Sadık Çiftpınar'a '4 RESMİ MÜSABAKADAN MEN' ve '26 bin TL' para cezası vermişti. 

Caner Erkin'e 6 maçtan men cezası

Süper Lig'de 2017-2018 sezonunda Beşiktaş ile Başakşehir arasında oynanan maçta, siyah-beyazlı takımın futbolcusu Caner Erkin'in hareketi gündem olmuştu.

Caner hakem Mete Kalkavan'a yaptığı hareket sonrası "sportmenliğe aykırı hareketleri" ve "hakeme yönelik hakareti" nedeniyle toplamda 6 resmi müsabakadan men ve 43 bin 500 lira para cezası almıştı. 

TFF, Caner Erkin'in küfürlerinin ekranlara yansımasına rağmen, raporlarda yer almaması üzerine futbol disiplin talimatında değişikliğe gitmiş ve mücadele sonrası yayıncı kuruluş görüntülerindeki ihlaller de disiplin suçuna delil sayılmıştı. 

Raul Meireles de aynı cezayı aldı

Bir başka benzer olay 2012-2013 sezonunda yaşanmıştı. Fenerbahçe - Galatasaray derbisinde sarı-lacivertli takımın başarılı futbolcusu Raul Meireles hareketi infial yaratmıştı. 

Oldukça gergin geçen derbide kırmızı kart gören Sabri Sarıoğlu'na Fenerbahçe yedek kulübesinin önünden geçerken yaptığı hareketin ardından Raul Meireles'e 4 maçtan men ve 20 bin TL para cezası verilmişti. 

En ağır cezayı Pascal Nouma'a almıştı

Bir dönem Beşiktaş forması giyen ve Fenerbahçe'ye attığı golden sonra elini şortuna sokan Pascal Nouma, skandal hareketi yüzünden ağır bir ceza almıştı. 

Fransız futbolcu, çirkin hareketi sonrası yedi ay men cezası almış ve Beşiktaş ile ilişiği kesilmişti.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal