Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Berlin Konferansı'nı Değerlendirdi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Libya Konferansı'na yönelik, "Genel olarak konferansı çok yararlı buluyoruz. Elbette ki Libyalıların kendisi nihai çözümü sağlayacak."

20.01.2020-10:06 - (Son Güncelleme: 20.01.2020-09:52) Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Berlin Konferansı'nı Değerlendirdi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Almanya’nın başkenti Berlin’de gerçekleşen konferanstan sonra Rus medyasının konuya ilişkin sorularını yanıtladı.
Konferansın önemli hazırlıklardan geçtiğini bildiren Lavrov, konferansın sonucunda Libya krizinin üstesinden gelmek için tavsiyeler içeren oldukça detaylı bir belge üzerinde uzlaşıldığını ifade etti.
Rusya’nın en başından bu yana bu konferansı ciddiye aldığını dile getiren Lavrov, kendilerinin ısrarıyla Libya’nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter ve Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UHM) Başbakanı Fayiz es-Serrac’ın konferansa davet edildiğini açıkladı. Lavrov, Libya’nın komşularının da konferansa katılım sağlamasının Rusya sayesinde olduğunu vueguladı.
Berlin Konferansı'nın bildirgesinde Libya krizini askeri çözümle değil, dışarıdan müdahale olmaksızın Libya’nın kendisinin çözmesi gerektiğiyle ilgili maddenin de yer alması hususunda kararlılık gösterdiklerini aktaran Lavrov, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde Libyalıların görüşünü hesaba katarak belgeyi masaya yatıracaklarına işaret etti.
Rusya’nın konferansın sonucunu takdir ettiğini ancak çatışmanın tarafları arasında yaklaşımlardaki farklılıkların devam ettiğine vurgu yapan Lavrov, "Genel olarak konferansı çok yararlı buluyoruz. Elbette ki Libyalıların kendisi nihai çözümü sağlayacak. Libya’daki taraflar arasında kararlı, ciddi bir diyalog henüz sağlanamıyor. Farklı yaklaşımlar çok fazla." dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal