Pentagon'dan Akar-Shanahan Görüşmesi Hakkında Açıklama

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Charles E. Summers, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan arasındaki gerçekleşen görüşme hakkında açıklamalarda bulundu.

17.04.2019-12:57 - (Son Güncelleme: 17.04.2019-12:50) Pentagon'dan Akar-Shanahan Görüşmesi Hakkında Açıklama

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) ile Amerikan Türk Konseyi (ATC) tarafından bu sene 37'ncisi gerçekleştirilen TAİK-ATC Ortak Yıllık Konferansı için gittiği Washington'da ABD Savunma Bakan Vekili Shanahan ile biraraya geldi.

'STRATEJİK ORTAKLAR OLARAK GÖRÜŞTÜLER'

Sözcü Summers, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, "Bakanlar stratejik ortaklar olarak görüştüler. Görüşmelerini ülkelerin bazı meselelerdeki pozisyonlardan ziyade menfaatlere, Türk-Amerikan ikili işbirliğinin önemine ve NATO müttefikleri olarak hem iki ülkede hem de bölgede karşılıklı güvenlik ve ekonomik refahı sağlamaya odakladılar." ifadelerinde bulundu.

MİLLİ SAVUNMA BAKINLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada da Akar'ın ABD'deki temasları kapsamında düzenlenen görüşmede, Suriye'deki son dönem gelişmeleri, ikili ilişkiler, diğer bölgesel güvenlik meseleleri ve savunma sanayindeki ortaklık konuları masaya yatırıldığını açıklamıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal