Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan F-35 Açıklaması: Bize Karşı Olan Sorumluluklarınızı Yerine Getirin

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan F-35 meselesi ile alakalı yeni bir açıklama geldi. Akar, "F-35 projesinin partneri olan diğer 8 devletin de bize karşı olan sorumluluklarını yerine getirmesini bekliyoruz" dedi.

17.04.2019-10:04 - (Son Güncelleme: 17.04.2019-09:56) Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan F-35 Açıklaması: Bize Karşı Olan Sorumluluklarınızı Yerine Getirin

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan ile görüşmesinin olumlu bir yaklaşım içinde geçtiğini söyleyerek, "F-35 projesinin partneri olan diğer 8 devletin de bize karşı olan sorumluluklarını yerine getirmesini bekliyoruz." dedi.

"BİRÇOK KONUYU DAHA İYİ ANLADILAR"

Akar, ABD Savunma Bakan Vekili Shanahan ile görüşmesi ile alakalı sorularını cevapladı.

"Görüşme son derece yapıcı, son derece pozitif bir yaklaşım içinde geçti." diyen Bakan Akar, "Birçok meseleyi çok daha iyi anladıklarını, bu hususlarda bizim görüşlerimize çok yaklaştıklarını büyük bir memnuniyetle gördük." sözlerini kullandı.

F-35 SAVAŞ UÇAĞI PROJESİ

Görüşmede F-35 savaş uçağı projesinin gündeme gelip gelmediği sorusu ardından Akar, şu cevabı verdi:

"Stratejik partnerler olarak ekonomi ve güvenlik hususlarındaki çalışmalarımız sürmektedir. Bunlardan birisi de F-35 meselesi. F-35 projesinin aynı zamanda bir partneriyiz. Bu projenin bir ortağı olarak üstümüze düşen tüm sorumlulukları eksiksiz yerine getirdik. Zaten bu, tüm taraflar tarafından kabul edilmektedir. Aynı şekilde bu projenin partneri olan diğer 8 devletin de bize karşı olan sorumluluklarını yerine getirmesini bekliyoruz. Bu meseleyi bir defa daha dile getirme olanağı bulduk."

Akar, F-35 savaş uçağı tedariki çerçevesinde gönderilen pilotların uçuş eğitimi ile bakım ekibinin teknik eğitimlerinin sürdüğünü de ifade etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal