Küba ABD İddialarını Bir Kez Daha Yalanladı: Venezuela'da Askerimiz Yok

Venezuela'daki darbe girişiminden sonra ABD hükümeti tarafından sıklıkla gündeme getirilen iddiaları bir kere daha reddeden Küba, bu ülkede askeri bulunmadığını ve herhangi bir güvenlik operasyonuna katılmadığını açıkladı.

02.05.2019-14:02 - (Son Güncelleme: 02.05.2019-13:51)

Venezuela’da meydana gelen darbe girişiminden sonra ABD tarafından gündeme getirilen ‘Küba askerleri ülkede operasyon yapıyor’ iddiası Küba yönetimi gtarafından bir kere daha yalanlandı.

Küba'nın ABD İşleri Genel Direktörü Carlos Fernandez de Cossio, ülkesinin Venezuela’da 20 binden fazla askeri ve istihbarat ajanı bulunduğu yönündeki suçlamasının doğru olmadığını söyledi.

Venezuela’da tahminen 20 bin Kübalı bulunduğunu, bu kişilerin de sağlık çalışanları olduğunu belirten Cossio, "Asker yok. Küba, Venezuela'da askeri veya güvenlik operasyonlarına katılmıyor" ifadesinde bulundu.

'ABD'NİN DÜNYA ÇAPINDA 700'DEN FAZLA ÜSSÜ BULUNUYOR'

Fakat iki ülke arasında istihbarat noktasında bir işbirliği olduğunu belirten Cossio, bunun ‘tamamen meşru’ olduğunu vurguladı.

Cossio, "Dünyanın her yerinde 600-700'den fazla askeri üssü olan ABD, dünya genelinde 800 binin üzerinde Amerikalıyı konuşlandırmış bir durumda. Bölgemizde herhangi iki ülke askeri ya da istihbari işbirliği kurabilir. Bizim de birçok ülkeyle var. Yani bu tamamıyla meşru ve bunu yapmak, Küba ve Venezuela’nın egemenlik hakkıdır" sözlerini aktardı.

Fakat Cossio, bu işbirliğine karşılık Venezuela’da askeri ya da güvenlik operasyonlarına katılan Küba askerleri olmadığını belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal