Küba, ABD'nin Venezuela Üzerinden Ambargo Tehdidinde Bulunmasını Kınadı

Venezuela’da meselesinde Küba’yı suçlayan ve ‘askeri operasyonlarını durdurmaması halinde ambargo uygulayacağını’ açıklayan ABD Başkanı Donald Trump’a, Havana’dan tepki geldi.

01.05.2019-15:06 - (Son Güncelleme: 01.05.2019-14:57)

Küba'nın Venezuela'daki askeri operasyonlarını durdurmaması halinde ambargo uygulayacağını’ açıklayan ABD Başkanı Donald Trump’a, Havana’dan tepki geldi.

Dışişleri Bakanı Rodriguez, “Venezuela’da Küba askerleri yok. Ambargo tehdidini reddediyorum” ifadesinde bulundu. Rodriguez, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton'ı da 'patolojik yalancı' şeklinde nitelendirdi.

Venezuela’da meydana gelen darbe girişiminden sonra karşı karşıya gelen ABD ile Küba arasındaki gerilim karşılıklı açıklamalarla sürüyor.

'BOLTON PATOLOJİK BİR YALANCI'

‘Küba askerlerinin Venezuela’da olduğuna’ ilişkin iddianın bir kere daha gündeme getirilmesi üzerine Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez sert çıktı.

Rodriguez, Twitter'dan yaptığı açıklamada, “ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Trump’ı da yanlış bilgilendiren patolojik bir yalancı. Venezuela’da Küba askerleri de yok, askeri veya güvenlik operasyonlarına katılan Kübalılar da yok. Sadece insani yardım görevi yürüten sağlık çalışanları var. Trump’ın ambargo tehdidini şiddetle reddediyorum” sözlerini aktardı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal