Zaharova'dan Pompeo'nun 'Rusya Maduro'yu Ülkede Kalmaya İkna Etti İddiasına Cevap

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun "Venezuela Devlet Başkanı Maduro, dün sabah saatlerinde ülkeyi terk edecekti fakat Rusya onu kalması için ikna etti" açıklamasına yanıt geldi.

01.05.2019-14:53 - (Son Güncelleme: 01.05.2019-14:35)

Pompeo'nun açıklamasına yanıt veren Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Venezuela ordusunu demoralize etmeye uğraşan ABD'nin şimdi de enformasyon harbi çerçevesinde yalan haberlere başvurduğunu belirtti.

CNN'e açıklamada bulunan Zaharova, "Washington, tüm gücüyle Venezuela ordusunu demoralize etmeye çalıştı ve şimdi de enformasyon harbi doğrultusunda yalan haberlere başvuruyor" ifadesinde bulundu.

ABD'NİN MADURO ÜLKEYİ TERK EDECEKTİ İDDİASI 

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, CNN televizyonunda yaptığı açıklamada, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun dün sabah saatlerinde "ülkeyi terk edeceğini, fakat Rusya'nın onu kalması için ikna ettiğini" ileri sürmüştü.

Pompeo konu hakkında, "Bildiğimiz kadarıyla, sabah pistte onu götürecek bir uçak vardı ve gitmeye hazırdı. Fakat Ruslar onu kalması için ikna etti" iddiasında bulunmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal