İsrail'de Sol Partilerden Seçime Ortak Girme Kararı

İsrail solunun öne çıkan partilerinden İşçi Partisi, Meretz ve Demokratik İsrail Partisi, 17 Eylül'deki erken genel seçimlere ortak listeyle girme yönünde karar aldı.

25.07.2019-12:41 - (Son Güncelleme: 25.07.2019-12:37) İsrail'de Sol Partilerden Seçime Ortak Girme Kararı

İsrail solunun ünlü partilerinden İşçi Partisi, Meretz ve yeniden siyasete dönen eski Başbakan Ehud Barak’ın kurduğu Demokratik İsrail Partisi, ülkede 17 Eylül’de yapılacak erken genel seçimlere ittifak kurarak girmek için uzun zamandır yaptığı toplantıları dün akşam sonuca bağladı.

Meretz’in lideri Nitzan Horowitz, İşçi Partisi lideri Stav Shaffir ve Demokratik İsrail Partisi’nin lideri Barak, dün akşam başlayan ve gece geç saatlere kadar devam eden ittifak görüşmelerinin ardından, partilerinin eylüldeki erken seçimlere ortak listeyle girme konusunda anlaşma sağladı.

BARAK ORTAK LİSTENİN ONUNCU SIRASINDA

Milletvekilliği için oluşturulacak ortak listenin birinci sırasında Horowitz, ikinci sırasında Shaffir’in yer alması kararlaştırılırken, eski Başbakan Barak ise kendi isteği doğrultusunda listede onuncu sırasında bulunacak.

İsrail’de 9 Nisan’da yapılan erken seçimlerde İşçi Partisi büyük kan kaybederek sadece 6, Meretz ise 4 milletvekili çıkarmıştı. Barak ise geçen ay Demokratik İsrail Partisi’ni kurarak uzun yıllar sonra yeniden siyaset sahnesine dönme kararı almıştı.

Uzmanlar, sol partilerin ortak listeyle seçime gitme kararının ardından İsrail’deki siyaset sahnesinin daha da hareketleneceği değerlendirmesi yapıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal