İsrail Bunu Da Yaptı! Çöpleri Silah Olarak Kullanıyor

Beyt Lahya mevzisinde arıtılmamış kanalizasyon suyu havuzlarının bitişiğindeki çöplük Filistinlilerin sağlığı için büyük ve ciddi bir tehdit durumunda.

16.11.2018-15:01 - (Son Güncelleme: 16.11.2018-14:58) İsrail Bunu Da Yaptı! Çöpleri Silah Olarak Kullanıyor

Beyt Lahya mevzisinde arıtılmamış kanalizasyon suyu havuzlarının bitişiğindeki çöplük Filistinlilerin sağlığı için büyük ve ciddi bir tehdit durumunda. Çok sayıda zararlı haşere ve kemirgene yuvalanması için imkan veren çöplük ayrıca etraftaki yerleşim bölgelerinde ciddi bir çevre kirliliğine neden oluyor. Kanalizasyon havuzlarındaki kirli suyun toprağa karışmasıyla yer altı sularıyla beraber Gazze'nin kuzeyindeki ana içme suyu kaynağı ve tarımda için kullanılan su da kirlenmekte.

 

İsrail ablukası çözüme engel oluyor

Beyt Lahya Belediye Başkanı İzzeddin ed-Dahnun yaptığı açıklamada, İsrail ablukasının durumun çözümüne engel olduğunu dile getirdi. "Belediyenin imkânları kısıtlı ve İsrail ablukası bu sağlık tehdidiyle başa çıkma konusundaki tüm yolları ortadan kaldırdı." diyen Dahnun, imkânsız yüzünden çöpleri Gazze'nin orta kesimindeki Cohr ed-Dik'teki depolama merkezine gönderemediklerini, ellerinde bulunan kamyonların da çok elverişsiz olduğunu ifade etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal