İran Dışişleri Bakanı Zarif: ABD Yaptırımları Uluslararası Düzeni Hedef Alıyor

İran Dışişleri Bakanı Zarif, ABD yaptırımlarının uluslararası düzeni hedef aldığını ve tüm ülkelerin bunu engellemek için birlikte mücadele etmesi gerektiğini belirtti

24.05.2019-10:13 - (Son Güncelleme: 24.05.2019-10:07)

Resmi görüşmeler gerçekleştirmek amacıyla beraberindeki heyetle Pakistan'ı ziyaret eden İran Dışişleri Bakanı Zarif, İslamabad Havalimanı'nda İran medyasına açıklamalarda bulunarak ABD yaptırımlarına ilişkin yorumlamalarda bulundu.

ABD'nin İran'a karşı uyguladığı yaptırımlarını "kabadayıca adımlar" şeklinde tanımlayan ve bu yaptırımların eş zamanlı olarak Çin'e karşı da uygulandığını vurgulayan Zarif, dünya kamuoyunun bu adımların sürmesine izin vermesi halinde küresel düzenin "hiçbir yasaya uymayan bir adamın inisiyatifinde kalacağını" ifade etti.

'ULUSLARARASI TOPLUM YAPTIRIMLARA MARUZ KALACAK'  

Tüm ülkelerin dünyanın güvenliği ve kendi çıkarları için ABD yaptırımlarını önlemeye karşı mücadele etmesi gerektiğini belirten Zarif, "ABD yaptırımları bugün uluslararası düzeni hedef alıyor. Eğer buna karşı mücadele edilmezse uluslararası kamuoyu bu yaptırımlara maruz kalacaktır." sözlerini kullandı.

İran Dışişleri Bakanı, bölgenin içinden geçtiği koşullara ilişkin komşu ülkelerle istişarelerin zorunlu olduğunu belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal