İran Devrim Muhafızları: Hürmüz Boğazı'nın Kuzeyi Tamamen Kontrolümüz Altında

İran Devrim Muhafızları'nın üst düzey komutanlarından Amiral Ali Fedevi, Hüzmüz Boğazı'nın kuzeyinin devrim muhafızları ve İran Deniz Kuvvetleri'nin kontrolünde olduğunu belirtti

23.05.2019-11:59 - (Son Güncelleme: 23.05.2019-11:51)

İran Devrim Muhafızları'nın üst düzey komutanlarından Amiral Ali Fedevi, Fars haber ajansına açıklamalarda bulunarak, “Hürmüz Boğazı'nın kuzeyindeki her şey bizim kontrolümüz altında” sözlerini kullandı.

Amiral Ali Fedevi, ABD’nin bölgeye sevk ettiği savaş gemilerine ilişkin ise, “Bölgedeki Amerikan savaş gemileri, İran ordusunun ve İran Devrim Muhafızlarının kontrolü altında” açıklamasında bulundu.

ABD-İRAN GERİLİMİ

ABD Başkanı Donald Trump, İran'la 2015 yılında imzalanan nükleer anlaşmadan 8 Mayıs 2018 tarihinde çekildiğini duyurmuştu.

Ardından Tahran hükümetinin petrol ihracatını hedef alan yaptırımları uygulayan ABD, Nisan ayında İran Devrim Muhafızları Ordusu'nu "yabancı terör örgütleri" listesine eklemişti.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de ABD'nin uyguladığı yaptırımlara karşılık 8 Mayıs'ta ülkesinin nükleer çalışmalarının bir kısmını tekrardan uygulamaya başladığını ve anlaşmanın taraflarına İran'ın çıkarlarını koruyacak tedbirler alması için 60 gün süre tanıdıklarını açıklamıştı.

ABD, kısa süre önce İran'dan gelebilecek tehditlere karşı önlem almak amacıyla USS Abraham Lincoln Uçak Gemisi Taarruz Grubu ile 4 nükleer kapasiteli B-52 bombardıman uçaklarından oluşan Bombardıman Görev Gücü'nü Basra Körfezi'ne göndermişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal