Honduras'ta Düzenlenen Protestolarda 25 Kişi Yaralandı

Orta Amerika ülkesi Honduras'ta binlerce öğretmen ve sağlık çalışanı tarafından ülkedeki sağlık ve eğitim alanında planlanan reformlara yönelik gerçekleşen protestolarda ilk tespitlere göre 25 kişi yaralandı

31.05.2019-12:20 - (Son Güncelleme: 31.05.2019-15:40)

Kızıl Haç doktoru Marcio Moncada, hükümet tarafından sağlık ve eğitim hizmetlerinin tekrardan yapılandırılmasına karşı alınan kararlara yönelik gerçekleştirilen gösteriler esnasında polis ile bazı göstericiler arasında meydana gelen olaylarda aralarında polis ve göstericilerin de olduğu en az 25 kişinin yaralandığını açıkladı.

Sağlık ve Eğitim Savunması Platformu olarak tanınan organizasyonun çağrıda bulunmasıyla, hükümetin söz konusu kararnameleri iptal etmesi talebi üzerine yapılan gösterilere öğrenciler, aileler ve sendikalardan da destek gördü.

Başkent Tegucigalpa'da ana yolları trafiğe kaptan göstericilerden bazıları polise molotofkokteyli attı.

GÖSTERİCİLER DİĞER SİVİLLERİ TEHDİT ETTİ  

Orica bölgesinde araç içinde bulunan bir kişi, otobanı kapatan protestocularca silahla tehdit edildi.

Villanueva bölgesindeki bazı göstericiler, bir kamyon sürücüsünün aracındaki kumu yola boşaltmaya çalıştı ve bir polis aracı ateşe verildi.

Toncontin Uluslararası Havaalanı'na doğru ilerleme niyetinde olan bazı göstericiler, polisin göz yaşartıcı gaz ile müdahalesi neticesinde dağıldı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal