Endonezya'da Protestocular İle Polis Arasında Çatışma: 6 Ölü

Endonezya'da seçim sonuçlarına itiraz eden protestocular ile polis arasında yaşanan çatışmada 6 kişi hayatını kaybederken 200 kişi ise yaralandı

22.05.2019-12:04 - (Son Güncelleme: 22.05.2019-11:54)

Endonezya'da devlet başkanı adayı Prabowo Subianto'nun kaybettiği seçim sonuçlarına itiraz eden protestocular ile polis arasında yaşanan çatışmada 6 kişi hayatını kaybederken 200 kişi ise yaralandı

Başkent Cakarta Valisi Anies Baswedan açıklamalarda bulunarak, başkentte seçim sonuçlarının protesto edildiği gösterilerde meydana gelen olaylarda bu sabah itibarıyla 6 kişini hayatını kaybettiğini 200 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Yaralıları hastanede ziyaret eden Baswedan, gösterilerede katılanlara düzen ve asayişi bozmama çağrısı yaptı.

Söz konusu gösteride en az 20 kişi gözaltına alındı. Dün gece saatlerinde polisin dağıtmaya çalıştığı göstericiler, güvenlik kuvvetlerine molotofkokteyl ve havai fişeklerle saldırdı.

Seçim Komisyonunun ilan ettiği sonuçlara hile yapıldığını öne sürerek itiraz eden ana muhalefetteki Büyük Endonezya Hareketi Partisi (Gerindra) Genel Başkanı Subianto, taraftarlarına protestolarını barışçıl bir ortamda gerçekleştirmeleri çağrısında bulunmuştu.

Binlerce polisin görev aldığı başkentte, gösterilerin bugün de geniş katılımla devam etmesi bekleniyor.

ENDONEZYA'DA SEÇİMLER  

Endonezya'da 17 Nisan'da düzenlenen devlet başkanlığı ve milletvekilliği seçiminin resmi sonuçlarını bugün açıklayan Seçim Komisyonu, Subianto'nun yüzde 44,50'lik oy oranına rağmen oyların yüzde 55,50'sini alan Endonezya Demokratik Mücadele Partisi (PDI-P) adayı mevcut Devlet Başkanı Joko Widodo'nun tekrardan başkan seçildiğini ilan etmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal