Endonezya'da Yeniden Widodo Dönemi

Endonezya’da yapılan seçimler resmen sonuçlandı. Buna göre Joko Widodo yeniden Devlet Başkanı seçildi.

21.05.2019-13:47 - (Son Güncelleme: 21.05.2019-13:41) Endonezya'da Yeniden Widodo Dönemi

Endonezya'da 17 Nisan'da yapılan yalnızca iki adayın yarıştığı Devlet Başkanlığı seçimlerinde sandıktan Joko Widodo çıktı.

Ana muhalefet Büyük Endonezya Hareketi Partisi (Gerindra) Genel Başkanı Prabowo Subianto ile rekabet içerisinde olan Endonezya Demokratik Mücadele Partisi (PDI-P) adayı Widodo oyların yüzde 55.50'ini alarak yeniden devlet başkanı oldu. Oyların yüzde 44,50'sini alan Prabowo ise seçim sonuçlarını reddetti. “Yasal yollara” başvuracağını kaydeden Prabowo, taraftarlarına ise sakin olmaları konusunda uyardı. Subianto ve destekçilerinin başkent Jakarta'da protesto gösterileri gerçekleştirmesi bekleniyor.

32 BİN GÜVENLİK GÖREVLİSİ SOKAKLARDA

Yerel basına yansıyan bilgilere göre olası eylemlere karşı başkent Jakarta ve genelinde 32 bin güvenlik görevlisinin iş başında olduğu aktarıldı. Güvenlik görevlileri seçim komisyonu ofisleri önünde konuşlandırılırken, polis seçim sonuçlarının açıklamasının ardından düzenlenmesi beklenen eylemleri bombalı saldırılarla kana bulamayı planlayan terör örgütü DEAŞ yanlısı şüphelilerin gözaltına alındığını kaydetti.

Endonezya Seçim Kurumu tarafından yapılan açıklamada, 17 Nisan'da yapılan seçimde 192 milyondan fazla kayıtlı seçmenin bulunduğu ifade edildi.

2014 yılından bu yana Endonezya Devlet Başkanlığı görevini yürüten 57 yaşındaki Widodo, 2012-2014 yılları arasında Jakarta Valisi olarak görev yapmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal