Brezilya Cumhurbaşkanı Bolsonaro, Bütçe Kesintisini Protesto Eden Öğrencilere Embesil Dedi

Brezilya’da öğrenciler ve öğretmenler hükümetin temel eğitim ve yükseköğretimdeki kesintilerini ülke çapında protesto ederken, Cumhurbaşkanı Jair Bolsonaro protestocuları ‘embesil ve kullanışlı aptal’ olarak tanımladı.

16.05.2019-12:00 - (Son Güncelleme: 16.05.2019-11:53)

Brezilya’da seçimle cumhurbaşkanlığı görevine gelen aşırı sağcı Cumhurbaşkanı Jair Bolsonaro, bu defa ülke genelinde süren eğitim protestolarına karşk garip çıkışıyla gündem oldu.

Eğitim Bakanlığı'nın Nisan ayında açıkladığı, temel eğitim ve yükseköğretimdeki elektrik, su ve araştırma çalışmalarının gerçekleştirilmesi gibi zorunlu olmayan harcamalardaki kesintiler ülkenin bütün eyaletlerinde, 200'den fazla şehirde öğrenciler ve öğretmenlerce protesto edildi.

'EMBESİL VE KULLANIŞLI SALAKLAR'  

Dallas Havaalanında gazetecilere açıklamalarda bulunan Bolsonaro, protestocu öğrencileri göstererek "Suyun formülünü sorarsanız bilmezler, hiçbir şey bilmezler. Onlar embesil ve kullanışlı salak, Brezilya’daki pek çok federal üniversitenin çekirdeğini oluşturan akıllı küçük bir azınlığın manevra kitlesi olarak kullanılıyorlar" ifadesinde bulundu. 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal