Bolivya Devlet Başkanı Morales: Trump Amacına Yine Ulaşamadı

Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, "Trump yine başarısız oldu. Maalesef bazı ülkeler darbe girişimine destek vererek yanlış yapıyor. İddiamız her zaman barışa ve ülkelerin bağımsızlığına yönelik olmalı." ifadesinde bulundu.

01.05.2019-16:28 - (Son Güncelleme: 01.05.2019-16:21)

Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, ABD Başkanı Donald Trump'ın Venezuela'daki darbe girişimine verdiği desteği kınyarak, Washington hükümetinin Venezuela'daki hükümeti devirme amacına bir kez daha ulaşamadığını aktardı.

Morales, Twitter'dkn paylaşım yaparak, Venezuela'da dün meydana gelen darbe girişiminin arkasında ABD'nin olduğunu işaret etti ve "Trump yine başarısız oldu." sözlerini kullandı.

'DARBEYE DESTEK OLAN ÜLKELER YANLIŞ YAPIYOR'

ABD2nin desteğiyle Kendisini "geçici devlet başkanı" ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido liderliğindeki darbe girişimine destek veren ülkeleri de eleştiren Morales, "Bazı ülkeler maalesef yanlış yapıyorlar ve yanlış tarafı destekliyorlar. İddiamız her zaman barışa ve ülkelerin bağımsızlığına yönelik olmalı." yorumunda bulundu.

Maduro ve Venezuela halkının yanında olduklarını belirten Morales, "Venezuela halkı, egemenliğine sahip çıkarak, kararlılığını gösterdi." sözlerini aktardı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal