Putin, Ukrayna Vatandaşlarının Rusya Vatandaşlığı Almasını Sağlayacak Kararnameyi İmzaladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, çeşitli statülerdeki Ukrayna vatandaşlarına Rusya vatandaşlığı alma hakkı veren kararnameyi onayladı.

01.05.2019-16:09 - (Son Güncelleme: 01.05.2019-16:00)

Geçen haftaki Çin ziyaretinden sonra yaptığı açıklamada Ukrayna vatandaşları için Rusya vatandaşlığı almayı kolaylaştırabileceğini söyleyen Rusya Devlet Başkanı Putin, beklendiği gibi bu konuya ilişkin kararnameyi imzaladı.

Kremlin tarafından yapılan açıklamaya göre başka bir ülkenin vatandaşlığına sahip olmayan, vatansız, Kırım ve Sivastopol'de doğup büyüyen, 18 Mart 2014 tarihinden önce bu bölgelerin dışına çıkan Ukrayna vatandaşları, onların öz ve üvey evlatları, eşleri ve ebeveynleri bu haktan yararlanabilecek.

HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİN KORUNMASI İÇİN İMZALANDI

Rusya'da geçici konaklama izni, oturma izni, sığınma hakkı, geçici sığınma hakkı olan veya yurttaşların Rusya'ya gönüllü olarak göç etmesine destek olunmasını öngören devlet programı katılımcısı olan, yurtdışında ikamet eden, Donetsk ve Lugansk bölgelerinde sırasıyla 7 Nisan 2014 ve 27 Nisan 2014 tarihlerinden beri kalıcı olarak yaşayan vatansız kişiler, onların öz ve üvey evlatları, eşleri ve ebeveynleri de kararname doğrultusunda söz konusu haktan faydalanabilecek.

Yapılan açıklamaya göre söz konusu kararname, genel kabul görmüş uluslararası hukuk ilke ve normlarına istinaden kişilik ve vatandaşlık hak ve özgürlüklerinin korunması için imzalandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal