Arap Zirvesi Sonuç Bildirgesinde Birinci Gündem İran

Suudi Arabistan'ın Mekke şehrinde Körfez İşbirliği Konseyi ve olağanüstü Arap zirvesi gerçekleştirildi. Her iki toplantının sonuç bildirgesinde de en önemli gündem İran'dı

31.05.2019-11:02 - (Son Güncelleme: 31.05.2019-10:56)

Suudi Arabistan'ın Mekke şehrinde yapılan olağanüstü Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) zirvesinde İran'a "bölgeyi savaş sürüklememe" çağrısında bulunuldu.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz öncülüğünde düzenlenen zirvenin kapanış bildirgesinde İran'a karşı eleştiriler yağmaya başladı.

BÖLGEYİ SAVAŞA SÜRÜKLEMEME ÇAĞRISI  

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Suudi Arabistan'a karşı düzenelnen son saldırıların akabinde bölgenin tehlikeli ve olağanüstü bir aşamada olduğu belirtilen bildiride, İran'a, "bölgeyi savaşa sürüklememe, bölge ülkelerinin iç işlerine müdahale etmeme, terör örgütlerini desteklememe ve uluslararası deniz ulaşımını tehdit etmeme" çağrısında bulunuldu.

KİK mensubu ülkelerin güvenliğinin birbirinin ayrılmaz parçası olduğunun ve bu ülkelerden herhangi birine düzenlecek bir saldırının diğer ülkelere de yapılmış sayılacağının ifade edildiği bildirgede, Husilerin başkent Riyad'daki petrol istasyonlarına düzenlenen saldırıları ile Suudi Arabistan'a karşı gerçekleştirilen balistik füze saldırıları kınandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal