Trump Meksika'ya 'Yasa Dışı Göçmen' Vergisi Uyguluyor

ABD hükümeti, Latin Amerikalı yasa dışı göçmenlerin Meksika üzerinden ABD'ye girişini önlemek için bu ülkeye yüzde 5 Gümrük Vergisi koyduğunu açıkladı

31.05.2019-10:42 - (Son Güncelleme: 31.05.2019-14:53)

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter'da yaptığı açıklamada, Meksika üzerinden ABD'ye giren göçmenleri engellemek için bu ülkeye yüzde 5 Gümrük Vergisi koyduğunu duyurdu.

Trump, yaptığı açıklamada, "10 Haziran'da ABD, Meksika'dan gelen tüm ürünlere yüzde 5 Gümrük Vergisi uygulamaya başlayacak ve bu, Meksika üzerinden ülkemize geçen yasa dışı göçmenler durana kadar sürecek. Bu Gümrük Vergisi, yasa dışı göçmen problemi çözülene dek kademeli bir şekilde artacak, çözüldüğünde ise kaldırılacak." sözlerini aktardı.

ABD Başkanı Trump ayrıca yazılı bir açıklamada bulunarak Meksika'ya yüzde 5'lik Gümrük Vergisi koymasının gerekçelerini belirtti.

HER AY YÜZDE 5 ARTACAK 

Latin Amerika ülkelerinden gelen yasa dışı göçmenleri durdurmak amacıyla Meksika'nın hiçbir şey yapmadığını iddia eden Trump, her ay söz konusu Gümrük Vergisi'nin yüzde 5 daha yükseltileceğini ve 1 Ekim'de yüzde 25'e ulaşana kadar devam edeceğini belirtti. 

Trump, Meksika'nın söz konusu yasa dışı göçmenleri durdurması durumudna bu verginin derhal kaldırılacağını aktardı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal