Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Alman Halkı Polisleri Protesto Etti

Almanya'da polis yetkililerine verilmiş olan sınırsız yetkiler Alman halkını sokağa döktü. Alman halkı Münih meydanlarında bir dizi eylem ve protesto düzenledi

10.05.2018-16:52 - (Son Güncelleme: 10.05.2018-16:50) Alman Halkı Polisleri Protesto Etti

Almanya'da polis yetkililerine verilmiş olan sınırsız yetkiler Alman halkını sokağa döktü. Son yasa düzenlemesi ile birlikte polisler, sunulan aşırı yetkiler Almanlar tarafından tepkiyle karşılandı ve sonuç olarak gösteriler düzenledi.

Bavyera eyalet hükümetinin yeni yasal düzenlemeler ile polis kuvvetlerine sunduğu sınırsız yetki ve imkanlar, halkın sabrını sonunda taşırdı. Bazı durumlarda polislere el bombası dahi taşıma yetkisi sunan yasayı protesto etmek amacıyla Alman halkı Münih'te toplandı.

Binlerce Alman vatandaşı Münih kent meydanında polis karşıtı gösteri ve protestolar düzenledi. Ellerinde pankartlar ile yürüyüş yapan göstericiler, Alman polisinin gözlerinin içine baka baka polis karşıtı sloganlar attı. İşaret fişekleri yakarak protesto ve eylem yapan kalabalık, yeni yasaya karşı geldi.

Göstericilerin protestoların yapıldığı sırada polisler de eylemcilerin çevresini sardı. Olası bir duruma karşı müdahale etmek amacıyla hazır bekleyen polis ekipleri tetikteydi. Bazı yollar polis araçları tarafından trafiğe tamamen kapatıldı.

GESTAPO POLİS BENZETMESİ

Bavyera hükümetinin talimatı sonrasında getirilen yeni yasa değişikliği, polisleri adeta birer gestapoya dönüştürdü. Polislerin sebep yokken ortam dinleme yapabilmesine bile müsaade veren bu yasa değişikliği, süresiz keyfi gözaltılara da izin veriyor.

Yasanın hazırlanmasında ve yürürlüğe sokulmasında büyük rol oynayan eski Bavyera Başbakanı Horst Seehofer'in şu anda Federal İçişleri Bakanı olması sebebiyle, ülke genelinde ki polis yasasının genel olarak sertleştirilmesinden ve  polis ekiplerine sağlanan bu yetkilerin onları birer Nazi subayına çevirmesinden korkuluyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;