Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

24 Haziran'da Suudi Arabistan Yeni Döneme Giriyor

Suudi Arabistanlı devlet adamları, kadınların otomobil kullanmasına yönelik yasağın 24 Haziran’da sonlanacağını açıkladı. Veliaht Prens Muhammed Bin Salman, kadın iş gücünün ülke genelinde artmasını istiyor.

10.05.2018-16:32 - (Son Güncelleme: 10.05.2018-16:33) 24 Haziran'da Suudi Arabistan Yeni Döneme Giriyor

Suudi Arabistan’da yaşayan kadınların 24 Haziran’dan itibaren ülke genelinde araç kullanmalarına izin verilecek. Böylelikle uzun yıllardır süren yasak tamamen sona ermiş olacak. Suudi Arabistan Trafik Genel Müdürü General Mohammed Bassami, bu yönde yapılan ilk duyurudan yaklaşık sekiz ay sonra ülke vatandaşı kadınların araç kullanmaya başlayacaklarını açıkladı. Hükümet, 18 yaş ve üzeri tüm kadınların ehliyet başvurusunda bulunabileceğini ifade etti. Suudi Arabistan’da beş şehirde kadınlara yönelik birçok sürücü kursu açıldığı öğrenildi. Bu kurslarda uluslararası sürücü ehliyetine sahip olan Suudi kadınlar da eğitmenlik yapacak. Yurtdışından alınmış ehliyeti olan kadınlar ise Suudi ehliyeti için ayrı bir başvuru yapmaları gerekecek.

PRENS KALDIRDI

Yasağın kaldırılmasının arkasında olan ismin 32 yaşındaki Veliaht Prens Muhammed Bin Salman olduğu ifade ediliyor. Yeni bir ekonomik politika uygulamaya çalışan Salman’ın bu kararı, muhafazakâr krallığı dünyaya açma ayrıca ekonomisini artırma ve ülkesinin petrole olan bağımlılığını ileriki yıllarda azaltma girişimlerinin bir parçası olarak görüyor. Prens’in “Vizyon 2030” reformu dolayısıyla, kadınların şu anki yüzde 22’ye kıyasla ülkede oluşan iş gücünün üçte birini oluşturması hedefi hesaplanıyor. Suudi Arabistan’da mevcut hükümette kadınların bir şoför tutmak yerine kendilerinin araç sürebilecek olmalarının, onları çalışmaya teşvik etmesi açısından olumlu sonuç doğuracağını düşünüyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;