Kremlin Sözcüsü Peskov ABD'yi Eleştirdi

Kremlin Sözcüsü Peskov, ABD'nin BM’nin P5+1 devletleri ile İran arasında yapılan nükleer anlaşmadan ayrılma kararının örtülü korumacılık içerdiğini ifade etti.

10.05.2018-16:15 - (Son Güncelleme: 10.05.2018-16:09) Kremlin Sözcüsü Peskov  ABD'yi Eleştirdi

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, bugünkü basın toplantısında ABD'nin nükleer anlaşmayla alakalı kararına dair açıklamalarda bulundu. Sözcü Peskov, ABD Başkanı Donald Trump'ın çekilme kararının örtülü korumacılık içerdiğini ve Dünya Ticaret Örgütü (WTO) normlarını ihlal ettiğini kaydetti.

 Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov şu şekilde devam etti:

"Bu konuda birçok soru işareti var. Bildiğiniz gibi, Paris de dahil Avrupalı başkentler, İran'da faaliyet yürüten ve ABD'nin yaptırımlarıyla karşı karşıya kalabilecek olan Fransız ve Batılıı firmaların menfaatlerinin zarar görmesinden duydukları rahatsızlığı kamuoyu nezdinde açıkladı. Burada fiilen bir örtülü korumacılık mevzu bahis. Bu adım, Dünya Ticaret Örgütü normlarıyla baştan sona çelişiyor. Hiç kuşkusuz, hukukçuların da katılımıyla bu konuda yoğun bir çalışma yapılması gerekiyor."

Diğer yanda Kremlin Sözcüsü Peskov, Avrupalı siyasetçilerin ulusal menfaatlerini korumak için tüm uluslararası mekanizmaları devreye sokmayı hedeflediklerine dair bir izlenim edindiklerini ifade etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal