ABD Başkanı Trump'tan Türkiye ve S-400 Açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump: (S-400'lerle ilgili) Ülkemizi düşünüyorum fakat Türkiye'ye adil davranılmadı. Erdoğan çetin biri ama ben iyi anlaşıyorum, adaletsiz davranıldığını düşünüyorum.

29.06.2019-10:36 - (Son Güncelleme: 29.06.2019-10:47)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'nin yapıldığı INTEX Osaka Fuar Merkezi'ndeki temasları çerçevesinde ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya geldi. Görüşme yaklaşık 40 dakika devam etti. Görüşmenin başında iki lider şu açıklamaları yaptı.

TRUMP: TÜRKİYE'YE ADİL DAVRANILMADI

ABD Başkanı Donald Trump, görüşmenin ardından basın açıklaması yaptı.

İşte basın açıklamasından öne çıkanlar...

"Savunmaları için S-400'lere ihtiyaçları vardı. Ardından Rusya'ya gittiler ve S-400 aldılar. Çünkü benden önceki selefim olan yönetim satın almalarına izin vermedi."

"Bu S-400 anlaşmasının iyi olmadığını düşünüyorum fakat çok para verdiler ve aldılar. Bu süreç içinde bizim adamlarımız Türkiye'ye giderek, "NATO sistemi değil onu kullanmanızı istemiyoruz bize bir iyilik yapın size patriot satalım" dedilerse de alışveriş çoktan yapılmıştı. Bunun haricinde Türkiye, 116 adet F-35 aldı. Şimdi de parasını verdiği uçakların sevkiyatını istiyor. Şimdi de deniliyor ki S-400ler sistemlerimiz ile uygun değil. Siz kullanırsanız F-35lerdeki teknolojiye Rusya ulaşacak. Fakat adil değillerdir. Türkiye böyle bir sistemi ancak dört sene sonra alabilirz dedi çünkü bir servet verdiler. Bu bizim ulusal güvenliğimiz bakımından uyumsuz. Bütünüyle berbat ve karmaşık bir durum. Bu Erdoğan'ın suçu değil. Ben ülkemizi seviyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan benim bakış açımdan çok çetin biri fakat ben iyi anlaşıyorum. Ona adaletsiz davranıldığını düşünüyorum"

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal