Dünya bu buluşmayı konuşuyor! ABD Başkanı ve Suudi Arabistan Kralı Selman bir araya geldi!

Suudi Arabistan, basınında yer alan haberlere göre ABD ile Suudi Arabistan'ın ikili ilişkilerini güçlendirmek amacıyla Kral Selman ile ABD Başkanı Joe Biden, Cidde kentindeki Selam Sarayı'nda bir araya geldiği belirtildi.

16.07.2022-10:23 - (Son Güncelleme: 16.07.2022-10:23) Dünya bu buluşmayı konuşuyor! ABD Başkanı ve Suudi Arabistan Kralı Selman bir araya geldi!

Suudi Arabistan, basınında yer alan haberlere göre ABD ile Suudi Arabistan'ın ikili ilişkilerini güçlendirmek amacıyla Kral Selman ile ABD Başkanı Joe Biden, Cidde kentindeki Selam Sarayı'nda bir araya geldiği belirtildi. Görüşmede, "ABD ve Suudi Arabistan arasındaki tarihi ilişkileri iki ülke ve halklarının çıkarına hizmet edecek çeşitli alanlarda güçlendirmenin yolları" en önemli gündem maddeleriydi.

İki ülke arasında imzalar atılacak

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Ulusal Güvenlik Müsteşarı Musaid bin Muhammed el-Ayban'ın yanı sıra ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan da görüşmede hazır bulundu. Biden, ayrıca Veliaht Prens Bin Selman ile baş başa görüşme gerçekleştirdi. Suudi Arabistan'a ait El-İhbariyye televizyon kanalına göre, iki ülke arasında bazı anlaşmaların imzalanması bekleniyor.

İki ülke arasında imzalar atılacak

İlk ABD Başkanı

ABD Başkanı Joe Biden İsrail, Filistin ve Suudi Arabistan'ı kapsayan bölge ziyaretinin son durağı olan Suudi Arabistan'ın Cidde kentine gelmişti. Biden, Riyad yönetiminin hava sahasını İsrail'e açma kararının ardından Tel Aviv'den doğrudan Suudi Arabistan'a gelen ilk ABD Başkanı oldu.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal