ABD Başkanı Joe Biden İran'a sert tepki göstermişti! Biden İsrail ile İran'a karşı bildiri imzalayacak!

Joe Biden ve Başbakan Yair Lapid Perşembe günü bir araya gelecek ve Biden'ın Cuma günü sona erecek olan İsrail ziyaretinin merkezinde yer alacak olan ABD-İsrail Stratejik Ortaklığının Kudüs Bildirgesi'ni imzalayacaklar.

14.07.2022-13:22 - (Son Güncelleme: 14.07.2022-14:03)

İsrail'de Biden İsrail ile İran'a karşı bildiri imzalayacak. Anlaşma, İran'ın nükleer programına ve bölgesel saldırganlığa karşı ortak bir savunma programı içeriyor. Joe Biden ve Başbakan Yair Lapid Perşembe günü bir araya gelecek ve Biden'ın Cuma günü sona erecek olan İsrail ziyaretinin merkezinde yer alacak olan ABD-İsrail Stratejik Ortaklığının Kudüs Bildirgesi'ni imzalayacaklar.

ABD-İsrail Stratejik Ortaklığının Kudüs Bildirgesi

Anlaşma, İran'ın nükleer programına ve bölgesel saldırganlığına karşı ortak bir duruş içeriyor ve her iki ülke de İran'ın asla nükleer silaha sahip olmamasını sağlamak için “ulusal gücün tüm unsurlarını” kullanacaklarını söylüyor. Buna ek olarak, Biden, niteliksel askeri üstünlüğü ve kendini savunma yeteneği de dahil olmak üzere İsrail'in güvenliğine olan bağlılığını yeniden teyit ediyor.

Bildiride, ABD'nin İsrail ile imzalanan ve bölgede ortaya çıkan tehditleri ve yeni gelişmeleri ele alan askeri yardıma ilişkin 10 yıllık 38 milyar dolarlık Mutabakat Muhtırası'nı takip etmeyi planladığı belirtiliyor.

Biden ve Lapid yaklaşık 90 dakika görüşecek ve ardından bir basın toplantısı düzenleyecek. Günün ilerleyen saatlerinde Biden, cumhurbaşkanlığı madalyasını alacağı bir resepsiyon için Cumhurbaşkanlığı Konutu'na gidecek, Muhalefet Lideri Benjamin Netanyahu ile kısa bir özel görüşme yapacak ve ardından Macabiyah Oyunları'nın açılışına katılmak için Teddy Stadyumu'na gidecek. 

ABD-İsrail Stratejik Ortaklığının Kudüs Bildirgesi

Beyaz Saray: "Bildirge Önemli"

Bir yönetim yetkilisi Çarşamba akşamı geç saatlerde yaptığı açıklamada, "İran'ın nükleer silah edinmesine asla izin vermeme ve İran'ın istikrarsızlaştırıcı faaliyetlerini, özellikle İsrail'e yönelik tehditleri ele alma taahhüdünü içeriyor" dedi.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal