Biden, İsrail televizyonunda İran'a sert çıktı! 'Nükleer silaha sahip olmaması için, gerekirse güç kullanırız'

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, İran'ın nükleer silaha sahip olmaması için, "Gerekirse güç kullanırız" dedi.

14.07.2022-10:11 - (Son Güncelleme: 14.07.2022-10:31)

Ortadoğu turu boyunca İsrail'in Tel Aviv kentini ziyaret eden Joe Biden İsrail televizyonu Kanal 12'ye vermiş olduğu söyleşide 'İran'ın nükleer silahları olmaması için gerekirse güç kullanırız' şeklinde konuştu. 

İran'la nükleer anlaşmayı gündeme getirmekte kararlı olduğunu dile getiren Joe Biden, "Şu andan daha kötü olan bir şey varsa o da nükleer silaha sahip İran" dedi.

Eski Başkan Donald Trump'ın nükleer anlaşmadan çekilmesini 'büyük bir hata' olarak belirten Joe Biden, "İran nükleer silaha hiç olmadığı kadar yakın" açıklamasını yaptı.

Başkan Biden, "2024 yılındaki seçimde, Trump-Biden rövanşı öngörüyor musunuz?" sorusuna ise , "Hayır öngörmüyorum" şeklinde cevapladı.


Biden soykırım anıtını ziyaret etti

ABD Başkanı Joe Biden, Orta Doğu ziyaretinde gittiği ilk ülke olan İsrail'de Yad Vashem Soykırım Anıtı'na ziyaret gerçekleştirdi. Biden, Anma Salonu'ndaki "Ebedi Alevi" tekrardan yaktı ve çelenk bıraktı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın Orta Doğu ziyareti başlamış bulunmakta. Biden, Orta Doğu ziyareti kapsamında ilk durağı İsrail'de temaslarını sürdürüyor. Kudüs'teki Yad Vashem Soykırım Anıtı'nı ziyaret eden Biden, Anma Salonu'ndaki "Ebedi Alevi" tekrardan yaktı ve çelenk bıraktı. Biden'a ziyareti esnasında İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, İsrail Başbakanı Yair Lapid, İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Holokost'tan kurtulan ve Yad Vashem Konseyi Başkanı olan Haham İsrael Meir Lau ve Yad Vashem Yönetim Kurulu Başkanı Dani Dayan eşlik etti.

Çelenk koyma töreninin sonrasında Yad Vashem ziyaretçi defterini imzalayan Joe Biden, İsrail'i ziyaret etmekten duyduğu hoşnutluğu ve Holokost'u hatırlamanın önemine değindi. Biden ziyaretçi defterini, "Hatırlamazsak yeniden olabilir. Çocuklarıma ve torunlarıma bunu öğretiyorum. Asla Unutma" şeklinde yazı yazdı. Biden, ziyareti esnasında ayrıca Holokost'tan kurtulan 2 kadın ile sohbet etti.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal