Dünya Bayraktar'ın ününü konuşurken Puti'nin talebi ses getirdi!

İngiliz gazetesi, Bayraktar TB2'ye övgüler yağdırırken, Alman televizyonu Putin'in Türkiye'den SİHA almak istediğini ileri sürdü.

08.08.2022-10:55 - (Son Güncelleme: 08.08.2022-10:55) Dünya Bayraktar'ın ününü konuşurken Puti'nin talebi ses getirdi!

İngiliz gazetesi, Bayraktar TB2'ye övgüler yağdırırken, Alman televizyonu Putin'in Türkiye'den SİHA almak istediğini ileri sürdü.

"Propaganda savaşında erken bir zaferdi"

İngiltere merkezli Daily Mail gazetesindeki haberde, şu ifadelere yer verildi: "Bayraktarlar, Rusya ile olan ihtilafın ilk günlerinde Kiev'i Putin'in erişiminden uzak tutmaya yardımcı olarak hayati bir rol üstlendi. Savaş başladıktan birkaç gün sonra oyundaydılar. Ukrayna'nın başkentine doğru ilerleyen bir mil uzunluğundaki askeri konvoyu oluşturan tankları çalışmaz hale getirdiler. Yol kenarına bırakılan kuşatılmış Rus zırhlı araçlarının görüntüleri, Ukrayna için büyük önem taşıyan propaganda savaşında erken bir zaferdi."

"İHA'ları satın almak istiyor"

Alman haber kanalı N-TV'de, "Moskova, Türk insansız hava araçlarının ne yaptığını gördü" başlıklı haberde Türk SİHA'larının başarısına değinildi. N-TV muhabiri Rainer Munz'un, Soçi'deki Erdoğan-Putin zirvesini gözlemledikten sonra yaptığı haberde, "Türk yapımı savaş uçakları Ukrayna savaşında zaten kullanılıyor, ancak şimdiye kadar sadece Rus ordusuna karşı kullanılmıştı. Şimdiyse Rusya lideri Putin, görünüşe göre bu tür İHA'ları satın almak istiyor" denildi.

Türkiye'ye yaptırım tehdidi

Soçi'de Putin ile görüşen Erdoğan'ın rubleyle ödeme, Rus MIR kartı kullanımı, gelecek ay Şanghay Beşlisi toplantısına katılma açıklamalarının ardından, İngiliz yayın organı FT'ye konuşan Batılı yetkililer, Türkiye'ye yaptırım tehdidini dile getirdi. Bir yetkili, "Batılı şirketlere Türkiye'den çıkma", "finans kurumlarına Türk şirketlerine para vermeme" baskısından söz etti.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal