Dükkanında tadilat yaparken şok oldu: İş yerinden 1 kilo altın çıktı

Karaman’da satın aldığı dükkanda tadilat yapan bir kişi, temizlik yaparken 1 kiloya yakın altın buldu. Altınları görünce şok olan esnaf Mehmet Büyükelhan, altınları sahibine teslim etti. Büyükelhan’ın bu hareketi takdir topladı.

25.08.2022-10:35 - (Son Güncelleme: 25.08.2022-16:00) Dükkanında tadilat yaparken şok oldu: İş yerinden 1 kilo altın çıktı

Mehmet Büyükelhan, Karaman’da satın aldığı bir dükkanı temizlerken hayatının şokunu yaşadı. Uzun süredir kapalı olan dükkanın tadilatını yapan Büyükelhan, temizlik yaparken bulduğu bir torbanın içerisindeki 1 kiloya yakın altını görünce şaşkına döndü. Dükkanın eski sahibi Sadi Kiriş’e altınları teslim eden Büyükelhan, davranışıyla takdir topladı. 

İş yerinden 1 kilo altın çıktı

Sadi Kiriş’ten aldığı dükkanı temizlerken bir torbada yaklaşık 1 kilo altın bulan Mehmet Büyükelhan, altınları sahibine teslim etti. Altınları geri teslim ettiği için hiç pişman olmadığını söyleyen Büyükelhan , "Benim boğazımdan haram lokma geçmedi. Allah da nasip etmesin. Ben huzurluyum." dedi.

1 kilo altın buldu

Altınları alan Sadi Kiriş ise konu hakkında ‘’"Bizim böyle bir altından haberimiz yoktu. Kendisi yaşlanınca iş yerini kapattı. Sonra satmaya karar verdi ve sattı. Ben ailem adına dürüstlük gösterdiği için Büyükelhan'a teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Karaman Tuhafiyeciler, Züccaciyeciler, Hırdavatçılar, İnşaat Malzemeleri, Çeşitli Malların Ticareti ve Seyyarları Esnaf Odası Başkanı Adem Ülküseven, üyeleri arasında yer alan Mehmet Büyükelhan’a teşekkür ederek ‘’Bana telefon açtı. Durumu anlattı. Hemen pazara gelerek altınları sahibine teslim ettik. Bir kiloya yakın altın vardı. Bu davranış gerçek bir esnaf, gerçek bir ahi davranışıdır. Kendisine esnaf arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal