Dudakta Çıkan Uçuk ve Sivilce Nasıl Geçer?

Dudakta sivilce neden olur? Dudak sivilcesi nasıl geçer? Dudakta uçuk nasıl oluşur? Doğal ve bitkisel çözümler neler?

10.04.2018-14:50 - (Son Güncelleme: 28.05.2021-09:32)

Dudakta çıkan sivilce kırmızı ve büyük bir şişlik şeklinde olabilir. Bazen bu uçuklar acı verici olabilir? Dudakta çıkan sivilce kırmızı ve büyük şişkinlik şeklinde olabilir. Dokunmaya karşı hassas olan sivilcelerin  içinde iltihaplanma meydana gelebilir. Dudaklarda uçuk oluşumu ise, ilk başta kaşıntılı ve şişlikle başlayıp, sonrasında kabuk bağlamadan evvel içinde sıvı toplanan kabarcıklara dönüşmektedir.

DUDAKTA UÇUK VE SİVİLCENİN NEDENLERİ NELERDİR?

Dudaktaki sivilceler ve uçuklar genelde akne, hormon bozukluğu ve alerjik reaksiyon gibi nedenlerle oluşabilmektedir. Fakat dudakta uçuk, daha çok bağışıklık sisteminin zayıflaması nedeniyle meydana gelen viral iltihap olarak tanımlanmaktadır.

Dudaktaki sivilce ve uçuk konusunda, çok etkili doğal tedavi yolları bulunmaktadır. Bunlar; Çay ağacı yağı, manuka balı ve yemek sodası gibi doğal ürünlerdir. Bunlara değinmeden evvel, dudakta sivilce ve uçuk arasındaki farklara bir göz atalım;

DUDAKTA UÇUK

Bu viral bir iltihap olup, dudakta, burunda ve ağız etrafında içi sıvı dolu küçük ama acı verici kabarcıklar meydana getirmektedir. Kabarcıkların patlamasıyla sarı renkli bir sıvı akışı olur ve daha sonra kabuklanır.

Yapılan araştırmalarda, tedavide uçuğa bal sürüldüğünde asiklovir merhem kadar etki gösterdiği belirlenmiştir.

DUDAKTA SİVİLCE

Ciltteki gözeneklerin iç kısmında ölü deri hücreleri, yağ ve bakteriler birikmekte ve sivilceye neden olmaktadır. Bunlar, bazen içinde sıvı olan kabarcıklar şeklinde olabilmektedir.

Dudakta çıkan sivilceveya akneler, kötü bir görüntüye neden olabileceği gibi acı verici de olabilmektedir. Bazen dudaktaki sivilceler patlayabilir ve enfeksiyonun yayılmasına fırsat verebilir.

DOĞAL VE BİTKİSEL ÇÖZÜMLER NELER?

ÇAY AĞACI YAĞI

Çay ağacı yağı kızarıklıkları, gözenekleri tıkayan bakterileri ve iltihabın azaltılmasını sağlamaktadır.

Dudaktaki sivilcelerde, bir damla çay ağacı yağı doğrudan sivilcelerin üzerine günde 2 kez uygulanır.

ALOE VERA

Aloe vera’nın sivilce ve yaraları iyileştirici özellikleri vardır. İçerisinde bulunan enzimler ve antiinflamatuvar özellikler, cilt gözeneklerinin daha da küçük görünmesini sağlar.

ELMA SİRKESİ

Elma sirkesi, dudaklarınızdaki sivilceleriniz için doğal bir çözümdür. Elma sirkesi, ayrıca antibakteriyel özelliği olan asetik asidi oranı yüksek olan bir besindir.

Asetik asit, bakterilerden kaynaklanan iltihabı gidermekte yardım etmektedir. Ciltteki pH seviyesini düşürmekte ve bakterileri öldürmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal