Uyku Pozisyonunuz Uyku Sürenizi Etkiliyor

Çağımızın en büyük sorunlarında biri uyku. Sağlıklı uyku ve uyku pozisyonları hakkında en çok merak edilen, uyku pozisyonları ağrıları etkiler mi? Sorusunu sizler için araştırdık…

16.01.2020-15:55 - (Son Güncelleme: 02.12.2021-16:51) Uyku Pozisyonunuz Uyku Sürenizi Etkiliyor

Gün içerisinde sık sık; bel, boyun, bacak vb. gibi ağrılar çekiyor ve nedenini bir türlü bulamıyorsanız, uyu pozisyonunuzu gözden geçirmelisiniz. Yapılan araştırmalar yanlış uyku pozisyonlarının vücudun farklı bölümlerinde ağrılara neden olduğu ortaya çıktı. İşte detaylar…

AĞRILARINIZIN SEBEBİ UYKU POZİSYONU OLABİLİR

Uyku pozisyonu nasıl ağrı sebebi olabilir? Diye düşünebilirsiniz. Ancak uyku sırasında uzun süreli kalınan pozisyonlar siz farkında olman kalıcı vücut ağrılarına neden oluyor. Peki hangi ağrılar uyku pozisyonundan kaynaklanıyor olabilir? Gelin beraber inceleyelim.

Omuz Ağrısı

Sık sık omuz ağrısıyla uyanıyorsanız, yana dönük bir pozisyonda uyuyor olabilirsiniz. Yüzüstü yatmak omuz pozisyonlarında kaymaya neden olabilir. Uzmanlarında sıkça belirttiği gibi en sağlıklı uyku pozisyonu sırtüstü uyuma şeklidir. Bu şekilde vücudunuz uyurken vücudunuz sağlıklı bir pozisyon alır. 

Eğer sırtınızın üstüne yatamıyorsanız omzunuzun ağrımayan tarafında uyumayı deneyebilirsiniz. Dizlerinizi yumuşak bir yastığı kolunuzun altına alarak ta uyku pozisyonu yakalayabilirsiniz.

Sırt Ağrısı

Sırt ağrısı çekenlerdenseniz omurganızın doğal kıvrımlarını korumaya oldukça dikkat etmelisiniz. Öncelikle yatağınızı sert malzemeden seçmelisiniz. Sırtınızın üzerinde yatmak sizin için en uygun uyuma pozisyonudur. Dizlerinizin ve bel boşluğunuzun altına küçük birer yastık koyarak omurganıza destek oluşturarak da uyumayı deneyebilirsiniz. 

Yüz üstü yatmayı tercih ediyorsanız alt karnınıza bir yastık koyun.

Yan yatanlardansanız cenin pozisyonunda uyumanız gerekir. Dizlerinizi göğsünüze çekin ve dizlerinizin arasına bir yastık koyun.

Boyun Ağrısı 

Boyun ağrısı da uyku pozisyonun neden olduğu ağrılar arasında yer alıyor. Yaşam konforunu oldukça etkileyen boyun ağrısını önlemek için uyurken boynunuzu desteklemelisiniz. Boyun ağrısı olanlar yastıklarını özenle seçmelidir. Ortopedik ya da rulo şeklindeki yastıklar en uygun yastıklardandır.

Yan yatanların yastıkları çok yüksek olmamalıdır. En ideal yastık yüksekliği bir omzunuzun eni ile aynı olmalıdır. Böylece boynunuz gece boyunca doğru pozisyonda kalabilir. Yüz üstü yatanlar ise bulabildikleri en ince yastığı kullanmalıdır.

sağlıklı uyku pozisyonları

YATIŞ POZİSYONUNA GEÇİŞ NASIL OLMALIDIR?

Gün içerisinde bel ağrısı çekmek istemiyorsanız yataya önce oturmalı sonra uzanma pozisyonuna geçmelisiniz. Eğer sırt üstü uyumak istiyorsanız da önce oturmalı sonra yan dönmeli ve yüzüstü pozisyonu almalısınız. Sabah uyandığınızda sırt üstü pozisyondaysanız hemen kalmayın. Önce yana dönün ve daha sonra bacaklarınızı sarkıtarak yataktan kalkın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal