Dudak Kuruması ve Çatlaması Nasıl Geçer?

Dudak kuruması ve çatlaması mevsimsel olmamakla beraber yaz kış görülebilir. Vücuda yüksek mikarda tuz alınması ve stresli zamanlarda dudak ısırılmasıylada ortaya çıkan bu durum nasıl tedavi edilir? Detaylar haberimizde...

04.03.2020-13:11 - (Son Güncelleme: 04.03.2020-13:24) Dudak Kuruması ve Çatlaması Nasıl Geçer?

HAVA KOŞULLARINA GÖRE TEDBİR ALABİLİRSİNİZ

Eğer hava kuru soğuk ve rüzgarlı ise dudaklarınızı korumak için atkı veya şal kullanabilirsiniz. Dudaklarınızı hafif örterek havanın dudaklarınızı kötü engellememesini sağlayabilirsiniz.

DUDAK KORUYUCU KULLANMAYI İHMAL ETMEYİN

Dudaklarınızı nemlendirmek adına balsam oldukça etkilidir. Evde kendinizin yapacağı basit yöntemlerde kullanabilirsiniz. Zeytinyağı ile nemlendirip peelingle ölü derilerden arındırabilirsiniz.

HAVA KOŞULLARIDA DUDAKLARINIZI KURUTABİLİR

Kışın evimizde, ofis ortamında ısıyı sağlayarak bir yandan da ortamın fazlaca kurumasına sebebiyet veririz. Kuru hava dudaklarımızı çok fazla etkiler. Evimizi iş yerimizi bol bol havalandırabilir bulunduğumuz ortamda bir kap içerisinde su bulundurabiliriz. Böylelikle oluşan nem ve kuru hava mümkün olduğu kadar azalacaktır.

ÇOK TUZLU GIDA TÜKETMEYİN VE BOL BOL SU İÇİN

Vücudumuzun yüzde sekseni su ile doludur. Bütün organlarımızın düzenli çalışması ve sağlık sorunları yaşamamamız adına su hayati önem taşır. Günlük ortalama iki buçuk üç litre su içmeye özen gösterin. Unutmayın; ne yerseniz osunuzdur. Yediğiniz yemeklere attığınız tuz oranını mümkün olduğu kadar azaltın. Herşeyin fazlası zarardır. Tuzun fazlası çok daha zarardır.

KULLANDIĞINIZ KOZMETİK ÜRÜNLERE DİKKAT EDİN

Dudak kuruması şikayeti de kullandığınız rujlarda bir o kadar önemlidir. Aldığınız rujları uzun süreli kullanmayın. Kozmetik ürünlerinizin ömrü bittiğinde onları yenileyin. Ruj İçerisindeki bazı maddeler den dolayı dudağın hava almamasını sağlayarak dudakta çatlak oluşuma neden olur.

BOL BOL TEMİZ HAVA ALIN

Oksijen bizim yalnız dudaklarımız değil bütün vücudumuz için gerekli hayati bir konudur. Temiz hava hem cildinizi yenileyerek hem de dudaklarımızın hava alıp nemlenmesini sağlayacaktır. Bol temiz hava ve yürüyüş kendimizi iyi hissettirecektir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal