Çatlayan Dudaklar İçin Neler Yapılmalı?

Soğuk havalar dudakların daha çok kurumasına ve çatlamasına neden oluyor. Peki, kuruyan ve çatlayan dudaklar nasıl nemlendirilir? Dudak bakımı nasıl olmalıdır? Detaylar haberimizde…

06.02.2020-16:43 - (Son Güncelleme: 06.02.2020-16:34) Çatlayan Dudaklar İçin Neler Yapılmalı?

Sizin için bir araya getirdiğimiz önerileri uygulayarak dudağınızdaki nem oranını koruyabilir, dudaklarınızın çatlamasını engelleyebilirsiniz.

KURUYAN DUDAKLAR İÇİN NELER YAPILMALI?

Bilinenin aksine, dudakları yalamak, dudaklarınızdaki nem oranını arttırmak yerine; tükürüğünüz çok çabuk buharlaştığı için onların daha çok kurumasına neden olur. Bu yüzden dudaklarınızı yalamak yerine, dudak nemlendiricilerinden yararlanmanızda fayda var. B vitamini eksikliği, cildin normalden daha kuru bir hale gelmesine neden oluyor. Bu da hem cildinizin, hem de dudaklarınızın kuruyarak çatlamasına neden oluyor. Yeteri kadar su içmemeniz, cildinizin, dolayısıyla dudaklarınızın da kurumasına neden olur. Cilt sağlığınız ve nem oranı için yeteri miktarda su tüketmeniz oldukça önemlidir. Bazı ilaçların yan etkileri de dudak kuruluğuna sebep olabiliyor. Bu ilaçlarınızı kullandığınız dönemlerde, dudak balmlarını kullanmaya daha çok özen gösterin. Lip balmlarınızı içeriği temiz olan ürünlerden tercih etmeniz oldukça önemli. Dudaklarınızdan emilimi kolay olduğu için ağız yolu ile zararlı maddeler almayı engellemelisiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal