DSÖ’nün İdlib'de Coronavirüs Testi Uygulaması Bekleniyor

DSÖ Sözcüsü Lindmeier, İdlib'in de bulunduğu Suriye'nin kuzeyinde yeni tip coronavirüs testi uygulanabileceğini açıkladı.

17.03.2020-16:15 - (Son Güncelleme: 17.03.2020-16:10) DSÖ’nün İdlib'de Coronavirüs Testi Uygulaması Bekleniyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Christian Lindmeier, İdlib'in de bulunduğu Suriye'nin kuzeyinde yeni tip coronavirüs (Covid-19) testi uygulanmasının muhtemel olduğunu açıkladı.

BM Cenevre Ofisi'nde yapılan haftalık basın toplantısında, İsviçre hükümeti ve Cenevre kantonunun kararları uyarınca en çok 5 sözcü salona alındı.

Gazetecilerin telefonla katıldığı basın toplantısında, BM Cenevre Ofisi Sözcüsü Alessandra Vellucci, BM çalışanlarından birinde coronavirüs saptandığını kaydetti.

Vellucci, tüm çalışanların durumdan haberi olduğunu ve virüse rastlanan kişinin karantina altına alındığını söyledi.

DSÖ Sözcüsü Christian Lindmeier ise geçen hafta örgütün Cenevre'deki merkezinde görevli iki kişide coronavirüse rastlanması ve bu kişilerin evlerine yollanarak karantina altına alındığını ifade etti.

AA muhabirinin "Suriye'nin İdlib ilinde DSÖ'nün test yapıp yapmayacağı" sorusu üzerine Lindmeier, bölge halkına coronavirüs testi uygulanmasının muhtemel olduğu şeklinde yanıt verdi.

Testin ne zaman ve kimlere yapılacağı konusunda herhangi bir bilgi vermeyen Lindmeier, Şam'da 34 test uyguladıklarını ve testlerin negatif sonuç verdiğini açıkladı.

Lindmeier, "Dünya Sağlık Örgütü, Covid-19'un (Suriye) kuzeyde yerinden edilmiş kişilerin kaldığı kamplar üzerindeki etkisinden son derece endişe duymaktadır. Buradaki mülteciler ve göçmenler zaten solunum yolu enfeksiyonlarına karşı kendilerini savunmasız hale getiren zorlu koşullar altında yaşamlarını sürdürüyorlar." yorumunu yaptı.

2019 sonu itibarıyla Suriye'de sağlık kuruluşlarının yalnızca yüzde 52'sinin tam kapasite hizmet verdiğini ifade eden DSÖ Sözcüsü, sağlık çalışanlarının yüzde 70'nin de ülkeden ayrıldığını anımsattı.

ALMANYA'DA 10 SIĞINMACIDA CORONAVİRÜS SAPTANDI

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Sözcüsü Andrej Mahecic ise Almanya'nın Münih, Berlin ve Heidelberg gibi şehirlerinde 10 sığınmacıda coronavirüse rastlandığını açıkladı.

100 MİLYON İNSAN BM YARDIMLARINA İHTİYAÇ DUYUYOR

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Sözcüsü Jens Laerke ise dünyanın "en savunmasız toplulukları" için kritik ve hayat kurtarıcı insani yardım çalışmalarına devam edeceklerini açıkladı.

Laerke, dünya genelinde 100 milyon kişinin BM yardımlarıyla yaşamlarını sürdüklerini ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal