Sağlık Bakanı Koca'nın Coronavirüs Performansı Halka Soruldu

Coronavirüs vakasının ilk görüldüğü günden bu güne kadar etkili çalışmasına devam eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın performansı vatandaşlara soruldu. Vatandaşların yüzde 65'i Koca'nın performansını başarılı buldu.

17.03.2020-15:39 - (Son Güncelleme: 17.03.2020-15:26) Sağlık Bakanı Koca'nın Coronavirüs Performansı Halka Soruldu

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını 11 Mart tarihinde ülkemizde de görüldü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, virüsün Çin'de etkili olmaya başladığı dönemden bu güne kadar etkili çalışmasını artırarak devam ettirdi. 

İstanbul merkezli danışmanlık firması StratejiCo. adına ERA Araştırma ve Danışmanlık tarafından yürütülen araştırma, halkın coronavirüs hakkındaki bilgi düzeyi ve davranışlarını anlamak amacıyla gerçekleştirildi. Araştırma, toplam 12 ilde, 18 yaş üstü 408 kişinin katılımıyla, 12 - 14 Mart 2020 tarih aralığında gerçekleştirildi. 

KOCA'NIN PERFORMANSI BAŞARILI BULUNDU

Katılımcıların yüzde 60'ı en güvendiği bilgi kaynağını televizyon olarak değerlendirdi. Sağlık Bakanı ve Sağlık Bakanlığı yüzde 38 ile en güvenilen ikinci bilgi kaynağı olurken internet yüzde 19 ile üçüncü sırada yer aldı.

Süreçten etkin rol oynayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın performansı, katılımcıların yüzde 65'i tarafından başarılı bulundu. Koca'nın başarısız olduğunu düşünenlerin oranı ise verilere yüzde 14 olarak yansıdı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal