DSÖ'den endişe veren açıklama! Yeni Hepatit virüsünde ilk ölüm haberi geldi..

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafında yapılan bir açıklamada İngiltere'de tespit edilen ve Avrupa ülkeleri ile ABD'de hızla yayılma gösteren, gizemi hala çözülmeyen hepatit virüsü taşıyan bir çocuğun hayatını kaybettiği bilgisi paylaşıldı.

24.04.2022-19:23 - (Son Güncelleme: 25.04.2022-10:19)

Hepatit virüsü, koronavirüs salgını sonrası ikinci bir tehdit oluşturma yönünde ilerlemeye devam ediyor. İlk olarak İngiltere'de oraya çıkan ve Avrupa ülkeleri ile ABD'de görülen hepatit virüsünün gizemi ise henüz çözülmüş değil.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yapılan açıklamada bu güne kadar hepatit virüsünün toplam 11 ülkede görüldüğü ve en az 169 kişide de hepatit vakasına rastlanıldığı bildirildi. Koronavirüs ile bir bağlantısının olup olmadığı konusunda araştırmaların yapıldığını bildiren DSÖ, bu salgının yeni bir küresel salgın olma yolunda endişelerinin olduğunu dile getirdi.

Yeni Hepatit virüsünde ilk ölüm haberi geldi

Yeni Hepatit virüsünde ilk ölüm haberi geldi..

DSÖ'den yapılan bir başka açıklamada ise hepatit virüsü nedeniyle bir çocuğun kurtarılamayarak hayatını kaybettiği bildirildi. DSÖ'nün bu açıklaması sonrası DSÖ Avrupa Bölgesi'nin Yüksek Patojen Tehditleri Ekibinde Üyelik görevinde bulunan Richard Pebody, ABD'li bir haber sitesine verdiği demecinde hepatit vakalarının yüksek olduğunu ve bu virüsün kötü sonuçlar doğurduğunu söyledi.

DSÖ'ye üye ülkelerin hepsinin bir inceleme kapsamında alınması gerektiğini söyleyen Richard Pebody, gizemi hala çözülemeyen hepatit vakalarından farklı bir salgın çıkıp çıkmayacağı konusunun henüz netleşmediğini aktardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal