Ebola virüsü 5 yıl sonra yeniden ortaya çıktı! Salgın ilanı yapıldı, karantina geri geldi..

2014-2017 yılları arasında Afrika’da 11 binden fazla kişinin ölümüne neden olan Ebola salgınının yeniden ortaya çıktığı bildirdi. Ebola virüsünün şimdiki durağı ise Kongo Demokratik Cumhuriyeti oldu. Ülkede şimdiye kadar tespit edilen 74 kişi karantinaya alındı.

24.04.2022-01:00 - (Son Güncelleme: 24.04.2022-01:00) Ebola virüsü 5 yıl sonra yeniden ortaya çıktı! Salgın ilanı yapıldı, karantina geri geldi..

Kongo Demokratik Cumhuriyeti sağlık yetkilileri, Ekvator eyaletinde Ebola virüsünün tespit edildiğini ve eyalet genelinde salgın ilan edildiğini duyurdu. Sağlık Bakanı Jean-Jacques Mbungani tarafından yapılan açıklamada Ekvator'un başkenti Mbandaka'da 31 yaşında hayatını kaybeden bir erkek hastada Ebola virüsü tespit edildiği bildirildi.

Ebola virüsü 5 yıl sonra yeniden ortaya çıktı

"Salgın ilanı yapıldı, karantina geri geldi"

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada bu güne kadar 74 kişide ebola virüsü tespit edildiği bildirilirken bu kişiler için karantina uygulamasının başlatıldığı da aktarıldı.

2014 yılında Afrika'da ortaya çıkan ebola virüsü 2017 yılına kadar devam etmiş ve 11 binden fazla kişinin ölümüne neden olmuştu. Kanamalı ateş yapan ebola virüsü, ilk kez 1976 yılında Sudan’ın Nzara ve KDC’nin Yambuku kentlerinde tespit edilmişti. Eş zamanlı olarak çıkan salgının başladığı köyün Ebola Nehri yakınlarında olmasından dolayı hastalığa bu nehrin adı verilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal